Vaka sayısı sanılandan fazla

Afyonkarahisar Korel Termal Otel’de düzenlenen ”Sağlıkta Dönüşüm Programı Afyonkarahisar İl Değerlendirme Toplantısı” nın ardından açıklamalarda bulunan Akdağ, H1N1 virüsünden ölenleri tek tek sayılmasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Akdağ, bir gazetecinin sorusu üzerine, ”Nasıl korunacağımızın üstüne yoğunlaşmamız lazım. Ankara’da hayatını kaybeden kardeşimiz de bir hastane çalışanı. Onun için daha öncede konuştuğumuz gibi öncelikle hastane çalışanlarını pazartesi gününden itibaren süratli bir şekilde aşılayacağız” yanıtını verdi.

Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

”İster beyaz önlüklü sağlık çalışanlarımız olsun, doktorlarımız, hemşirelerimiz, laboratuvar teknisyenlileri ve diğer beyaz önlüklüler, ister bu hastanelerde çalışan diğer kardeşlerimiz olsun, temizlik işleri, yemek, güvenlik diğer benzeri hizmetlerde çalışan personelimiz için söylüyorum, lütfen aşılarını yaptırsınlar. Bu hususta dedikodulara kulak asarak aşı yaptırmazlık etmesinler. Bakın 4 vakadan 2’si hastanelerde çalışan vatandaşımız çıktı. Yani 2 ölüm vakası buralarda çalışan kardeşlerimizde çıktı. Ne kadar doğru bir kararla sağlık çalışanlarının hem dünyada hem Türkiye’de öncelikli aşılanması gereken grup olarak belirlendiğini buradan açık bir şekilde görüyoruz.

Sağlık çalışanlarıma, onlarla beraber hastanelerimizde çalışan bütün değerli kardeşlerime sesleniyorum; Onlar bizim için çok kıymetliler. Vatandaşımıza sağlık hizmetini onlar sunuyorlar. Lütfen Pazartesiden itibaren yapılacak aşılamalara hassasiyet göstersinler ve bir an önce aşılanarak kendilerini ve ailelerini korusunlar.”

Toplantı hakkında bilgi veren Akdağ, ”Oldukça yoğun bir dönem geçiyoruz. Sürekli olarak meseleyi sıcak bir şekilde takip ediyoruz. Laboratuvar kayıtlı sayımız bin 800’leri geçti. Ama çok net olarak şunu ifade etmem lazım. Bu vaka sayılarının daha çok üstünde vaka sayısının olduğunu tahmin ediyoruz. Bununla ilgili hesaplamaları da arkadaşlarımız yapıyorlar” dedi.

VATANDAŞLARA UYARI

Vatandaşları da uyaran Sağlık Bakanı Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Hiçbir özel kuruluş bu virüs ile ilgili bir çalışma yapmamaktadır ve bu anlamda vatandaşlarımızda dikkatli olmalılardır. Gereksiz harcamalar içerisine girmemelilerdir.”

Bazı özel kuruluşların domuz gribi aşısı yapıyoruz diye normal mevsimsel grip aşısı yaptıkları bilgisinin kendilerine geldiğini belirten Bakan Akdağ, bu hususta gerekli incelemelerin yapıldığın kaydetti.

Bununla ilgili bir genelgede hazırlayacaklarının altını çizen Akdağ, ”Vatandaşlarımız gerekirse bununla ilgili telefon numaralarımıza, internet adresimize müracaat etsinler. Ya da 184’e müracaat etsinler. Kulaktan doğma bilgiler ile hareket etmesinler” dedi.

1222980cookie-checkVaka sayısı sanılandan fazla

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.