Vali operasyonu anlattı

Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile düzenlediği basın toplantısında, örgütün 1988 yılında yeniden yapılanma içerisinde oluşturulduğunu ve daha sonra da sol örgüt yapısını “bölücü örgüt”ün eğitim kamplarında gerçekleştirmeye çalıştığını belirtti. Güler, ”Örgüt, PKK kamplarında eğitim gören, PKK ile işbirliği içerisinde hedeflerini gerçekleştirmeye çalışan bir örgüt olarak ortaya çıkmıştır” dedi.

Örgütün, 1. Ordu Komutanlığı’nın Selimiye’deki kışlasına yapılan havanlı saldırıyı ve AK Parti İstanbul İl Binası’ndaki eylemi gerçekleştiren örgüt olduğunu öne süren Güler, ”Devrimci karargah terör örgütü, aynı zamanda PKK ile eğitim ve diğer amaçlarda işbirliği yapan bir örgüt konumundadır” diye konuştu. Güler, örgütün 14 elemanının sağ, birinin ölü ele geçirildiğini kaydetti.

Vali Güler, ele geçirilen malzemeler arasında, sansasyonel nitelikte eylemlerde kullanılabilecek bomba, bomba düzenekleri, bol miktarda silah, doküman ve A4 patlayıcı bulunduğunu açıkladı.

Güler, terör örgütleri El-Kaide ve Hizbullah örgütlerine yönelik hedeflerde de 26 kişi olmak üzere toplam 40 kişinin gözaltına alındığını ve sorgularının devam ettiğini bildirdi.

1201180cookie-checkVali operasyonu anlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.