Validen ‘dövmeli provakatör’ açıklaması

Vali Yüksel, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ve Terörle Mücadeleden Sorumlu Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Büyükkırlı ile düzenlediği basın toplantısında, Ömer U’nun yakalanması, üniversitedeki durum ve soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.


Vali Yüksel, 4 Nisanda Akdeniz Öğrenci Yurdu, 6 Nisanda da yerleşke içerisinde öğrenci grupları arasında yaşanan olaylarda yer alan, öğrenci olmayan ve ateşli silah kullanan Ömer U’nun gece 23.15 sıralarında Şarampol bölgesindeki Beş Şehitler Parkı civarında yakalandığını söyledi.


Zanlının eşofman giydiğini ve görüntülere yansıyan sakalının kesilmiş olduğunu ifade eden Vali Yüksel, “Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Şarampol bölgesinde yürütülen yoğun çalışmalar sonucu bir tabancayla yakalanan Ömer U’nun sorgusu çok yönlü devam ediyor. Ömer U’nun üniversiteye nasıl gittiği, neden gittiği, kimler tarafından yönlendirildiği ve varsa bağlantılarının araştırılması çok yönlü sürdürülecektir” dedi.


AÜ yerleşkesinde meydana gelen olaylarla ilgili 6 kişinin tutuklandığını, olaylara karışan, yurtta çeşitli tahribatlara neden olan 52 öğrencinin ise uzaklaştırıldığını belirten Vali Yüksel, olaylara karışan diğer kişilerin yakalanması için de güvenlik güçlerinin çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü bildirdi.


ÖĞRENCİLERE SESLENDİ


Şahısların yakalanmasıyla ilgili yoğun çaba gösteren Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerine Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan başta olmak üzere teşekkür eden Vali Yüksel, AÜ ve Antalya genelinde bundan sonra gençlerin birbirine saldırması, kutuplaşma ve kaos yaratılması ortamına asla izin verilmeyeceğini vurguladı.


Yaşanan olaylardan sonra ilgili kurumların göstermeleri gereken hassasiyetleri daha da anladıklarını ve benzer olayların tekerrürüne asla müsaade etmeyeceklerini yineleyen Yüksel, öğrencilere de seslenerek, “Sizlere olan görev ve sorumluluklarımızı biliyoruz. Devlete ve kendinize güvenin. Öğreniminize huzur ve sükunet içerisinde devam ediniz” diye konuştu.


EMNİYET AÇIKLAMASI


Soru cevapla devam eden basın toplantısının ardından Antalya Emniyet Müdürlüğünce dağıtılan bilgi notunda da, 34 yaşındaki Ömer U’nun, polisin üç günlük ısrarlı, ev, iş yeri, cadde ve sokak aramaları sonucu Şarampol semtinde yakalandığı belirtildi.


Ömer U’nun üzerinde 9 milimetre çapında 14’lü tabir edilen Browning marka bir tabanca ve bu tabancaya ait boş şarjör ele geçirildiği bildirilen emniyet bilgi notunda, “Şahısla yapılan ön mülakat neticesi tabancaya ait mermileri bir çöp konteynerine attığını bildirmesi üzerine, gösterdiği yerdeki çöp konteynerinde yapılan aramada da 9 milimetre çapında MKE yapımı 4 mermi ele geçirilmiştir” denildi.


 



 

1057870cookie-checkValiden ‘dövmeli provakatör’ açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.