‘Terör bitinceye kadar operasyona devam’

KKTC’de bulunan Orgeneral Başbuğ, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (KTBK) Karargahında, KTBK üst düzey personelinin de bulunduğu toplantında basın açıklaması yaptı.


Açıklamasında, terörle mücadeleye değinen Orgeneral Başbuğ, Şubat ayında Irak’ın kuzeyine yapılan askeri operasyonun başarısının altında ”hesaplı risk” yattığını vurguladı.


”Operasyonun ne zaman, nereye, hangi birliklerle ve ne kadar süreli olarak icra edileceğinin Aralık 2007’de belirlendiğine” işaret eden Orgeneral Başbuğ, operasyon birliklerinin, kışlalarından büyük bir gizlilik içerisinde 21 Şubat günü ”ileriye yanaştığını ve aynı gece de operasyonun icrasına başlandığını” kaydetti. Orgeneral Başbuğ, ”bunu, ne bölücü terör örgütünün ne de medyanın tespit edebildiğini” vurguladı.


TSK’nın, yurt içinde ve yurt dışında terör örgütü bulunduğu bütün bölgelerde etkisiz hale getirilinceye kadar, operasyonlara büyük bir kararlılıkla devam edeceğini bildiren Orgeneral Başbuğ, şöyle konuştu:


”Sınır ötesi operasyon dışında, güvenlik kuvvetleri 2008 yılı içerisinde, yurt içinde icra etmiş olduğu operasyonlar neticesinde 51 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Yine aynı dönemde 46 terörist sağ olarak ele geçirilirken, 41 terörist de kendiliğinden teslim olmuştur.


Örgüte mensup teröristler ve destekleyicileri için tek çıkar yol vardır, o yol da Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olmak ve yüce Türk adaletinin karşısına çıkmaktır.”

1057880cookie-check‘Terör bitinceye kadar operasyona devam’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.