Ve Berlusconi çamura yattı

Berlusconi, İtalyan Corriere della Sera gazetesinde yayımlanan bir mektubunda, İtalya’nın bir kilitlenmeye gittiğini ve bunun sonucunda kazanan da kaybeden de olamayacağını savundu.

BBC’nin haberine göre; resmî seçim sonuçları, tartışmalı oyların sayısının, sonuçları değiştirecek kadar fazla olmadığını gösterdi.

HÜKÜMETE ORTAKLIK ÖNERDİ

Berlusconi mektubunda, rakibi Romano Prodi’ye, ülkenin acil ekonomik, uluslararası ve kurumsal işleyişini sürdürebilmek için yeniden kısa dönemli bir koalisyon ortaklığı önerdi. Romano Prodi bu tür bir öneriyi daha önce reddetmişti.

Berlusconi, seçimde hile yapıldığı iddiasını yineleyerek, oyların sayımı ardından ne sonuç çıkarsa çıksın, partisinin bu seçimin “ahlak galibi” olduğunu savundu.

Sol ittifak 630 üyeli parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde 341, 315 üyeli Senato’daysa (İtalya’da ayrıca seçime katılmayan yedi kişi de daimi senatör unvanına sahip) 158 sandalye kazandı. Bu sonuçlar, İtalya Yüksek Mahkemesi tarafından onaylanmadan önce kesinleşemiyor. Yüksek Mahkeme’nin, seçim sonuçlarını önümüzdeki hafta onaylaması bekleniyor.

1126790cookie-checkVe Berlusconi çamura yattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.