Victoria’da doğum patlaması

Avustralya’da çocuk doğuran annelere verilen toplam $440 milyonun yüzde 25’i Victorialı annelere gitti. “Baby bonus” olarak adlandırılan ve doğum yapan annelere $3000 dolar parayı öngören uygulama başladıktan 9 ay sonra hastaneler, doğumhanelerde gerçekleştirdikleri doğum oranında yüzde 10 artış kaydedildiğini rapor ediyor.

Victoria’da hastanelerin doğum bölümlerinde önümüzdeki aylar için yer ayırtan anne sayısının rekor düzeyde arttığı kaydediliyor. Hükümet, Avustralya’nın doğum oranını artırmak için “baby bonus’u 2006’nın Temmuz ayında $4000’a çıkarıyor.

Melbourne’daki Frankston Hospital, hastanede yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek doğum operasyonlarının yüzde 30 artarak 2001’e ulaşacağı tahmini yapıyor. Melbourne’un en büyük kadın hastanesi Royal Women’s Hospital’da Şubat ayında meydana gelen doğumlar, 2004 Şubat ayına göre yüzde 10 oranında artış gösterdi. Box Hill Hastanesi’nde de artışın yüzde 10 olduğu bildirildi.

Hükümetin “baby bonus” parasını Victorialı 35,000’den fazla  aile paylaştı. Bu ailelere ödenen “bonus” toplam $105 milyonu buldu.

Baby Bonus uygulaması federal seçimlerden önce seçmenin oyunu almak dışında, Avustralya’nın yaşlanan nüfusunu gençleştirmek için ortaya atıldı.

Yapılan hesaplamalara göre 2051 yılında her üç Avustralyalıdan biri 60 yaşın üzerinde olacak. Avustralya İstatistik Bürosu verilerine göre Avustralya’da geçen 12 ay içinde 255,000 çocuk dünyaya geldi. Rakam, son bir yılın, son dokuz yıl içinde dünyaya en çok çocuk getirilen 12 ay olduğuna işaret ediyor.

1102980cookie-checkVictoria’da doğum patlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.