WWF: Doğa için hızlı hareket etmeli

Gül, Bodrum'da düzenlenen Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Uluslararası Yıllık Kongresi'nin açılış oturumunda yaptığı konuşmada, kongrenin, dünyanın karşı karşıya kaldığı en hayati, toplumsal ve ekonomik sorunların başında gelen küresel iklim değişikliği ile mücadele konusunun ele alınacak olması bakımından ayrı bir önem taşıdığını anlattı.


Gül, şöyle konuştu:


''Bazı bölgelerde insanlar kuraklık ve susuzlukla boğuşurken, diğer bölgelerde büyük ölçekli felaketlere yol açan kasırga ve sellerin ızdırap ve yıkımı yaşanmaktadır. Bu küresel tehditlere karşı hep birlikte, hızlı ve kararlı şekilde harekete geçilmesi tüm ülkelerin ortak sorumluluğudur. Bizden sonraki nesillerin, diğer ülke ve halkların da refah ve mutluluğunu hep birlikte düşünmek zorundayız.''


Cumhurbaşkanı Gül, iklim değişikliyle mücadeledeki uluslararası işbirliğinin, tek yönlü değil çift yönlü olması gerektiği dile getirerek, '' Sanayileşmiş ülkeler gelişmekte olan ülkelerin endişe ve beklentilerini hesaba katarken, gelişmekte olan ülkeler de sanayileşme yolunda yapılmış hatalardan ders alarak, gelecek nesillere karşı yükümlülüklerinin bilinciyle sürdürülebilir kalkınma yolunda ilerlemeleri gerekir'' dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, gerekli bilincin yaratılmasına yönelik herkese görevler düştüğünü belirterek, "Bunlar arasında çevreyi kirletmekten kaçınma enerjiyi verimli kullanma, çağdaş ve etkin sulama tekniklerinden yararlanma ve günlük hayatta su tasarrufuna özen gösterme gibi bazı hususları öncelikli olarak saymak isterim" diye konuştu.

1059960cookie-checkWWF: Doğa için hızlı hareket etmeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.