Yargılaması Devam Ederken… TRT’den Savcılık İddianamesi Gibi Osman Kavala dizisi!

TRT AİHM kararlarına rağmen tahliye edilmeyen ve 6 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın hayatını dizi yaptı. Dizi Kavala’yı AKP’nin penceresinden anlatıyor. Yargılama devam ederken böyle bir dizi çekilmesi kamuoyunun tepkisine neden olurken, Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra, “Karalama kampanyasının bir parçası” dedi.

TRT’nin yeni dijital platformu “tabii”de yayınlanmaya başlayan ‘Metamorfoz’ isimli dizi, AİHM’in kararına rağmen 2017 yılından beri cezaevinde olan Osman Kavala’yı konu alıyor. Serbestiyet’te yer alan habere göre, ilk bölümde babasının ölümü üzerine holdingin başına geçip “kapitalistleşen” solcu işadamını anlatıyor. Dizinin başrol oyuncusu ise Osman Kavala’ya oldukça benzeyen Can Nergis.

OSMAN KAVALA’NIN HAYATI İLE İLGİLİ BENZERLİKLER YER ALIYOR
Dizinin ilk fragmanında Gezi protestolarına atıfta bulunurken, dizinin ilk iki bölümü yayınlandı. Dizi baştan sona Osman Kavala’nın hayat hikayesinin tek taraflı aktarıyor olmasına rağmen ne başında ne sonunda ‘Gerçek kişi ve kurumlarla bir ilgisi bulunmamaktadır’ gibi bir cümle yer almıyor. İlk bölümünün yayınlanmasının üzerinden 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen, tabii platformunda dizinin diğer bölümleri henüz yayınlanmadı.

‘KARALAMA KAMPANYASININ BİR PARÇASI’
Osman Kavala’nın yargılanması devam ederken böyle bir dizinin çekilmesi kamuoyunun tepkisine neden oldu. Kavala’nın eşi Ayşe Buğra’ya halktv.com.tr telefonla ulaştı. Buğra, “Karalama kampanyasının bir parçası. Avukatlarımız bir şeyler yaparlar mı bilmiyorum. Bekliyoruz” dedi.

Fransızcadan Türkçeye girmiş bir kelime olan ‘Metamorfoz’, başkalaşma ve değişim anlamına geliyor. HALKTV

2696240cookie-checkYargılaması Devam Ederken… TRT’den Savcılık İddianamesi Gibi Osman Kavala dizisi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.