Yeni yıl coşkuyla kutladı

Ankara Güvenpark’taki kutlamalarda katılan bazı vatandaşların Türk bayrakları taşıdığı görüldü. Yeni yılın ilk dakikalarının kutlanmasının ardından Başkentliler Güvenpark’tan ayrıldı.

TEKEL İŞÇİLERİNE ”YILBAŞI KONSERİ”

Ankara’da 17 gündür eylemde olan Tekel işçilerine sanatçılar Sebahat Akkiraz ve Edip Akbayram Türk-İş Genel Merkezi önünde konser verdi.

Konser için, Tekgıda-İş sendikasına ait bir midibüsün üzerinde platform oluşturuldu.

Konser öncesi işçilere hitap eden Edip Akbayram, 17 gündür süren eylemin Türkiye için önemli bir demokrasi mücadelesi olduğunu söyledi.
Yeni yıla, emekçilerle birlikte girmeyi istediğini, bunun kendisi için bir onur olduğunu ifade eden Akbayram, yeni yılın emekçilerin umutlarının yeşerdiği bir yıl olması temennisinde bulundu.

Sebahat Akkiraz da bu akşamı işçilerle birlikte geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni yılda TEKEL işçilerinin sorunlarının çözülmesini diledi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve sendika yöneticilerinin de ziyaret ettiği TEKEL çalışanları daha sonra türküler eşliğinde geç saatlere kadar halay çekti.

Gecede, işçilere destek amacıyla gelen ”Başkentli Bitirim Köçekler” adlı grup da bir gösteri sundu.

TAKSİM’DE COŞKULU KUTLAMA

İstanbullular, yeni yılı Taksim ve Nişantaşı’nda büyük bir coşkuyla kutladı.

Taksim Meydanı, akşam saatlerinden itibaren çok sayıda İstanbullunun buluşma noktası oldu. Meydanda yeni yıl kutlamaları dolayısıyla alınan güvenlik önlemleri uygulamaya konulurken, kalabalık saatler ilerledikçe daha da arttı. Yeni yıl yaklaştıkça yaşanan coşku da büyüdü.

Çocukları ya da arkadaşlarıyla birlikte davul-zurna eşliğinde oynayan, dans eden, şarkılar söyleyen İstanbullular, yeni yıla eğlenerek girdi.

Hep bir ağızdan geri sayım yaparak 2010’u karşılayan İstanbullular, birbirlerine sarılarak yeni yılı kutladı. Taksim Meydanı’ndaki eğlence yeni yılın ilk dakikalarında da sürdü.

Kutlamalara katılan turistler de İstanbulluların coşkusuna ortak oldu.

Beyoğlu, ışıl ışıl görüntüsüyle kutlamalara ayrı bir renk kattı.

Taksim Meydanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından aydınlatılırken, İstiklal Caddesinin aydınlatılması İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından gerçekleştirildi.

Taksim Meydanı ve Cumhuriyet Müzesi duvarları, şerit halindeki salkım ışıklandırma ve motiflerle süslenirken, Atatürk Anıtı’nın çevresi de 25 adet küre ile ışıklandırıldı.

İstanbul polisi, yeni yıl kutlamaları dolayısıyla Taksim’de olası olaylara karşı çeşitli birimlerden oluşan 2 bin polis görevlendirdi.

Bu polisler arasında bulunan 300 kişilik ”Güven Timi” de yankesicilik, hırsızlık ve taciz olŞişli Belediyesi tarafından 10 yıldır düzenlenen ve coşku ile eğlencenin bir arada yaşandığı ”Nişantaşı Yılbaşı Partisi”, Abdi İpekçi Caddesinde gerçekleştirildi.

İZMİR’DE YENİ YIL COŞKUSU

Yeni yılı İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda karşılayan İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğiyle coştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler kapsamında, dans ve havai fişek gösterileri ile eğlenen İzmirliler, yeni yıla ünlü müzisyen Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Start grubuyla girdi.

Meydanı dolduran İzmirliler, önce Dj Ece Toprak konseriyle eğlendi ardından ise Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars grubu ile coştu.

2009’un son dakikalarında meydana gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2010 yılının İzmir’e, Türkiye’ye barış getirmesi temennisinde bulundu. Kocaoğlu, gençlerin, insanların ölmemesi, daha güzel bir dünyada huzurlu, beraberlik içerisinde yaşanması dileğinde de bulunarak tüm İzmirliler’in yeni yılını kutladı.

Kocaoğlu daha sonra 10’dan geriye doğru sayarak 2010 yılına İzmirlilerle birlikte girdi. Yeni yıla girilmesiyle birlikte 10 dakika süren havai fişek gösterisi İzmirliler tarafından beğeniyle izlendi.

GÖKYÜZÜNDE KARŞILADILAR

Kapadokya’da, balonda yeni yıl balosu düzenlendi. Bir grup yerli ve yabancı turist yeni yılı balonla gökyüzünde karşıladı.
Türkiye’nin peribacaları ve balon turları ile önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da yerli ve yabancı turistler, yeni yıla balonla gökyüzünde dansöz ve şampanya ile girdi.

Kapadokya’da sıcak hava balonlarıyla turlar düzenleyen bir balon firması, yeni yıla otantik bir mekanda girmek isteyenlere farklı bir seçenek sunmak amacıyla balonda yeni yıl balosu düzenledi. Yeni yıla dakikalar kala havalanan balonda dansöz oynatıldı.

Balondaki yeni yıl balosuna katılan bir grup yerli ve yabancı turist, 450 avro ödeyerek, yeni yılı gökyüzünde, yerden yaklaşık 100 metre yükseklikte, geri sayım yapıp, çığlıklar arasında şampanya patlatarak karşıladı.

YERİN 10 METRE ALTINDA

Kapadokya’da, yerli ve yabancı bir grup turist yeni yılı balonla gökyüzünde karşılarken, bazı turistler de yeni yılı kayadan oyma turistik tesislerde ve yer altı eğlence merkezlerinde kutladı.

Kapadokya’da bulunan yer altı eğlence merkezlerinde düzenlenen yeni yıl kutlamalarına yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi.

Volkanik tüflerin içerisine oyularak yapılan yer altı eğlence merkezlerinden biri olan Yaşar Baba adlı yer altı eğlence merkezinde düzenlenen Türk gecesi, yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

MADENDE YILBAŞI KUTLAMASI

Zonguldak’ta kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında Noel baba kostümlü animatörün getirdiği pastayı keserek alkışlarla yeni yılın gelişini kutladılar.

1228810cookie-checkYeni yıl coşkuyla kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.