Yeniden Refah son anda Cumhur’a katıldı! Daha iki gün önce ‘yüzde 60 istemedi’ demişti…

Dört gün önce Cumhur İttifakı’na katılmayacaklarını ve seçime kendi adaylarıyla katılacaklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi, bugün son anda Cumhur İttifakı’na katıldıklarını açıkladı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iki gün önce yaptığı açıklamada, Yeniden Refah MKYK üyelerinin Cumhur İttifakı’na katılmayı yüzde 60 oranında istemediklerini dile getirmişti.

Yeniden Refah Partisi, İttifak Protokolü’nün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunulmasından önce Cumhur İttifakı’na katılma kararı aldı.

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, “14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde vatan ve milletimizin menfaatleri için Cumhur İttifakı’na katıldık” açıklamasında bulundu.

İki gün sonra çark etti
AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı, Cumhur İttifakı’na katılmaya davet etmişti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan iki gün önce yaptığı açıklamada, AKP’li yetkililerin ziyareti sonrası Yeniden Refah’ın Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle istişare yaptıkları ve Cumhur İttifakı’na katılımın yüzde 60 oranında istenmediğini dile getirmişti.

Erbakan şu açıklamaları yapmıştı:

“Binali Bey’in ziyareti sonrası il başkanı, MKYK, il sorumluları, hanım temsilcilerimizle geniş kapsamlı istişare yapıldı. Yüzde 60 oranında istenmedi. Yüzde 40 olabilir dendi. İl başkanlarında 50’ye 50.

MKYK’da 60’a 40 oranındaydı. İki teori var. Bir tanesi büyük fayda sağlanacağını söylüyor. Çerçevenin içinde Yeniden Refah Partisi’nin olacağı yönünde. AK Parti’ye kızan, küsen seçmen nezdinde. Bazı arkadaşlarımız ‘Hayır oradan oy alalım derken bizimle yürüyen teşkilatlarımızdan kayıp olabilir, zararlı çıkabiliriz’ diyenler oldu.

Bugün ne dedi?
Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp prensipler konusunda uzlaşmaya vardıklarını açıkladı. Erbakan, YSK’da devam eden adaylık sürecini de sonlandırdıklarını söyledi.

Erbakan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ERDOĞAN İLE KÜLLİYE’DE GÖRÜŞTÜK: Sayın Cumhurbaşkanı ile Külliye’de görüştük ve uzlaştık. Cumhur İttifakı’nın karşısındaki blok ortaya koyduğu hedef ve projeler olarak ülkemize menfaat getiremeyecek bir bloktur. Kararlarımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

ADAYLIK SÜRECİMİZİ SONLANDIRMIŞ BULUNUYORUZ: Önümüzdeki hafta sayın Cumhurbaşkanı, salı ya da çarşamba günü, genel merkezimizi ziyarette bulunacaklar. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi sonlandırmış bulunuyoruz. İmza veren, gayret eden bütün teşkilat mensuplarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

KARARLARIMIZIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM: Burada 3 sayfalık mutabakat metnimizin en son sayfamızı göstermek istiyorum. İmzalanan mutabakat metni burada. Bu noktada kamuoyunda yanlış anlaşılmalara mahal verilmemesi bakımından sizlerle paylaşmak istedim. Kararlarımızın hayırlı olmasını diliyorum.

Biz iyi niyetle bu adımın atılmasının ülke, millet, partimiz için hayırlı olabileceğini düşündük. En son gelinen nokta prensip olarak böyle bir mutabakatın olması mümkün değil denince. Onlar olumlu yaklaştılar ama bu noktada geri adım atmak istemediler.”

2677160cookie-checkYeniden Refah son anda Cumhur’a katıldı! Daha iki gün önce ‘yüzde 60 istemedi’ demişti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.