‘Yenilginin sorumlusu benim’

Beyaz Saray’da bir basın toplantısı düzenleyen George W. Bush, ”Sonucun sorumluluğunun büyük kısmı benim” diyerek itirafda bulunurken, seçim sonuçlarının, ABD’li seçmenin Irak’taki durumdan hoşnutsuzluğunu dile getirdiğini, bu çerçevede de ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da bir değişiklik yapılmasına karar verdiğini söyledi.
Bush, ”Seçmenler, yeni bir yöne gidilmesi çerçevesinde oy kullandı. Demokratları kutluyorum. Bu sabah temsilciler meclisi ve senatodaki liderlerle konuştum. Başarıyla yürüttükleri kampanya için teşekkür ettim. Elbette seçimin sonucundan düş kırıklığına uğradım. Ancak gelecek 2 yıl Demokratlar ile beraber çalışacağız ve yerleşecekleri odalarında perdeleri yenilemeleri için onlara bazı Cumhuriyetçi Partili iç mimarları tavsiye edebilirim” dedi.

”ABD halkı, Irak’taki gelişmelerden hoşnutsuzluğunu gösterecek biçimde oy kullandı” diyen Bush, gelecek hafta başında Irak Çalışma Grubu’nun, çalışmalarını tamamlayıp bir raporu kendisine iletmesini beklediğini ve Demokratlar ile birlikte çalışmayı umduğunu söyledi.

Bush, Irak’tan asker çekme konusundaki bir soruya karşılık ise, ”Ben de askerler eve dönsün istiyorum. Ancak zaferle dönmeliler. Tersi durumda Irak, El Kaide için bir sığınak olacak” yanıtını verdi.

RUMSFELD İSTİFA ETTİ

Bush, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in istifa ettiğini açıkladı. Bush, ABD’li seçmenin Irak’taki durumdan hoşnutsuzluğunu dile getirdiğini, bu çerçevede de ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da bir değişiklik yapılmasına karar verdiğini söyledi.

Rumsfeld ile yaptığı konuşma sonucunda, Rumsfeld’in görevini bırakmasında karar kıldıklarını belirten Bush, Pentagon’un başına, 1991-1993 yılları arasında CIA Başkanlığı görevini yürütmüş olan Robert (Bob) Gates’in atandığını bildirdi.

AÇIK GAZETE: Bunlar daha Başkan Bush’un en iyi günleri…

1140220cookie-check‘Yenilginin sorumlusu benim’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.