‘Yeter artık, bıçak kemiğe dayandı’

Sıhhiye Toros Sokak’ta toplanan emekliler, sloganlar atarak Abdi İpekçi Parkı’na yürüdüler.
Sendika Genel Başkanı Veli Beysülen, emeklilerin, ülkeye yıllarını, alın terini, göz nurunu ve emeğini verdiğini söyledi.


Türkiye’de milyonlarca emeklinin verdiği yılların karşılığı olmaktan uzak koşullarda yaşam savaşı verdiğini vurgulayan Beysülen, ”Bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün iktidarlar IMF programlarıyla diğer emekçi kesimler gibi biz emeklileri de açlığa, yoksulluğa mahkum ettiler. Bu utanç verici bir durumdur” dedi.


Beysülen, AK Parti Hükümeti’nin de muhalefetteki söylemlerinin aksine, IMF ve Dünya Bankası programlarına harfiyen uyduğunu ileri sürerek, işçiyi, memuru, köylüyü ve emekliyi mağdur ettiğini savundu.


TÜFE farkı alacaklarının ödenmediğine, aylıklarına yapılan zamların tek taraflı belirlendiğine dikkati çeken Beysülen, seslerini duyurabilmek için miting yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. ”Bizler ömrümüzün en güzel yıllarında çalıştık, ürettik, ülkemize değerler kattık. Kimseden lütuf istemiyoruz, istediğimiz alın terinin karşılığıdır” diyen Beysülen, şöyle devam etti: ”Duymayanlara bir kez daha sesleniyoruz. Artık bizi yok sayamazsınız. Bizler buradayız ve yaşıyoruz.”


FOTOĞRAF (Arşivden): Emeklilerin geçmişteki haklarını arama mitinginden
 

1034290cookie-check‘Yeter artık, bıçak kemiğe dayandı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.