Yunanistan’da 24 saatlik genel grev

Yunanistan’da kamu ve özel sektör çalışanları, hükümetin, çeşitli meslek kuruluşlarının oluşturduğu 155 emeklilik fonunu, yeni bir yasal düzenlemeyle 5 fonun çatısı altında toplamayı hedefleyen sosyal güvenlik reformu girişimini protesto amacıyla yarın ülke çapında 24 saatlik greve gidecek.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonunun (ADEDY) çağrısıyla yapılacak greve, yerel yönetim, banka, elektrik ve su işleri çalışanları, toplu taşıma araçlarında görevli personelin yanı sıra sivil hava yolu ve basın-yayın çalışanlarının katılacağı açıklandı.

Grev süresince tüm devlet daireleri ve bankaların kapalı kalacağı, metro, otobüs, troleybüs ve tramvay dahil tüm toplu taşıma araçlarının sefere çıkmayacağı, yerel yönetim çalışanlarının da hizmet vermeyeceği belirtildi.

Sivil hava yolu taşımacılığı çalışanlarının da greve katılmaları çerçevesinde iç ve dış hatlarda tüm seferlerin iptal edildiği açıklandı.

Basın-yayın organları çalışanlarının greve katılacak olmaları nedeniyle de basın toplantılarıyla benzeri etkinlikler iptal edilirken, kamu ve özel televizyon kanalları, radyo istasyonları ve haber ajanslarının haber yayınlarını durduracağı belirtildi.

1166670cookie-checkYunanistan’da 24 saatlik genel grev

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.