Zanlıların komşusu Malezyalılar şokta

Bombacı olduğu sanılan Hasip Hüseyin’in yaşadığı  Leeds bölgesinde çoğu öğrenci olan yaklaşık 500 Malezyalı’nın ikamet ettiği açıklandı.Genellikle evli olup aileleriyle yaşayan Malezyalılar, bölgede bulunan Leeds üniversitesinde eğitim görüyorlar. Azmi Şafi onlardan birisi. 30 yaşındaki karısı Zarina, Leed Üniversitesi Elektronik mühendisliği bölümünde PhD eğitimine devam ediyor.

“İYİ KOMŞUYDU”
Azmi, Malezya basınıyla kurduğu telefon irtibatında, otobüs bombalama olayında intihar bombacısı olduğu ileri sürülen Hasip Hüseyin’le komşu olduğunu anlattı. İkamet ettiği Stradford caddesinde, intihar bombacısı Hasip Hüseyin ile aralarında sadece birkaç kapı olan Azmi, senelerdir aynı mahalleyi, caddeyi paylaştığı bombacıları ilginç gözlemlerle şöyle anlattı.

“Komşularımız nazik insanlardı. Onlarla hep beraber camiye ibadete giderdik, özellikle de Ramazan ayı boyunca… Şu an karım ve ben şoktayız. İki senedir onlarla gayet sakin bir şekilde aynı caddede, her şeyden habersiz yaşadığımız için… Hasip ve genç arkadaşları, evimizin dışındaki  ‘Bangladeş Meydanı’ denilen yerde devamlı buluşurlardı. Bunların bazıları hergün camiye giderlerdi. Oldukça dindar görünüyorlardı. Burdaki halkın yüzde 60’ı Pakistanlı ve gayet terbiyeli kişiler, diğer insanlardan farklı değiller. Herhangi bir uygunsuzlukları yok. Onlarla ilgili en ufak bir şüphemiz  olmamıştı…”

Daha önce Beeston bölgesinde bulunmuş olan başka bir Malezyalı öğrenci Abdül Rahim Osman da aynı şaşkınlığı yaşıyor. Bu kadar sakin ve dostane görünen  eski komşularının polis baskınıyla terörist olarak toplandığına inanamadığını tekrarlıyor.

Malezya iktidar koalisyon partisi olan “Umno” nun Leeds’deki klüp şube başkanı Muhammed Khairul Rani, bölgedeki Malezyalıları genel olarak tetikte olmaya davet ederek, şüpheli ya da terör bağlantılı görünen kişileri rapor etmelerini ve bu tür şüpheli faaliyetlerden uzak durmalarını istedi. Muhammed Khairul, bölgedeki vatandaşlara, gece sokağa yalnız çıkmamaları, çıkmak zorunda olanların gidecekleri yeri mutlaka söylemeleri, otobüs ve trenlerde arka koltuklara oturmamaları tembihlerinde bulundu.

Malezya Öğrencileri Derneği Başkanı Dr. Seyid Abdullah, özellikle Leeds üniversitesi bölgesinde kendilerine yönelik bazı rahatsızlıkların başladığını üzülerek anlattı.

FOTOĞRAF: Komşu Azmi Şafi

1110750cookie-checkZanlıların komşusu Malezyalılar şokta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.