16. Benediktus yarın Türkiye’de

Ankara Esenboğa Havalimanına öğle saatlerinde gelmesi beklenen Papa’nın, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Letonya’ya gidecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile havalimanında görüşmesi bekleniyor. 


Papa, havalimanından ayrıldıktan sonra ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret edecek. Anıtkabir’in, Papa’nın ziyareti dolayısıyla yarın yaklaşık 3,5 saat ziyarete kapatılacağı bildirildi. 


Papa, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşılanacak. 


Çankaya’daki görüşmenin ardından Papa, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile bir araya gelecek. Papa ve Bardaoğlu’nun, görüşmenin ardından basına açıklama yapmaları bekleniyor. 


Papa, daha sonra Vatikan Büyükelçiliğinde Ankara’daki misyon şeflerini kabul edecek. 


Geceyi Ankara’da geçirecek olan Papa, 29 Kasım Çarşamba günü İzmir’e gidecek. Papa tarafından Efes Meryem Ana Kilisesi’nde ayin icra edilecek. 


Aynı gün İstanbul’a geçecek olan Papa, 30 Kasım Perşembe günü Vatikan İstanbul konutunda ayin gerçekleştirecek. 


Fener Rum Patrikhanesi’nde de ayine katılacak olan Papa, burada balkondan halkı selamlayacak ve hitapta bulunacak. 


Akşam saatlerinde Ayasofya Müzesi’ni ziyaret edecek olan Papa’nın, Sultanahmet Camii’ne de gitmesi bekleniyor. Papa, İstanbul’da çeşitli din temsilcileri ile de görüşecek. 


Papa 16. Benediktus’un, Vatikan İstanbul konutunda Türkiye’deki Katolik cemaati temsilcileriyle özel yemekte bir araya gelmesi bekleniyor. 


Papa, 1 Aralık Cuma günü de sabah saatlerinde İstanbul Holy Spirit Katedrali’nde ayin icra ettikten sonra Türkiye’den ayrılacak. 


Papa 16. Benediktus için, Türkiye’de kalacağı süre içerisinde tüm ziyaret edeceği yerlerde en üst düzey koruma ve güvenlik önlemleri uygulanacak.

1036030cookie-check16. Benediktus yarın Türkiye’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.