‘Niyet mektubu kısa olacak’

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) yeni hesaplama sistemiyle Türkiye’nin kotasının daha da artacağını söyledi. 


Babacan, stand-by çerçevesindeki gözden geçirmelerin daha önce 10 olarak düşünülmesine rağmen, bunun sayısını, dokuza indirmeye karar verdiklerini, bundan sonra gelecek yıl, üç gözden geçirmenin gerçekleştirileceğini ve Stand-by’ın sona ereceği 2008 yılında da son ve dokuzuncu Gözden Geçirmenin yapılacağını ifade etti. Babacan, ”Toplam Gözden Geçirme sayısını dokuza indirmeye karar verdik, yani sadece dört Gözden Geçirme kaldı” dedi. 


Özellikle KİT ürünlerine zamlar konusunun sıkça sorulduğunun altını çizen Babacan, ”Niyet Mektubu’nda şu tarihte şu kadar zam geliyor diye bir şey yok” diye konuştu. 


Babacan, 5. Gözden Geçirmeye ilişkin Niyet Mektubu’nun Aralık ayında IMF İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylanarak, bu Gözden Geçirmeye ilişkin kredi diliminin serbest bırakılmasını beklediklerini kaydetti. 


Babacan, eğer iki ay içinde olağanüstü bir durum olmazsa, yıl sonunda çok yüksek ihtimalle tek haneli enflasyonun gerçekleşeceğini söyledi. 


Özellikle ekonomi alanında elde edilen başarılara karşın, eleştirilerin arttığına dikkat çeken Babacan, seçime gidilirken bu eleştirilerin daha da artacağını ifade etti. 


Babacan, ”Bunu yaparken, Türkiye’ye zarar verdiklerini hesap edemiyorlar.Türkiye’ye zarar vermeden nasıl eleştiri yapacaklarsa öyle yapsınlar, Türkiye’de yaşayan herkes Türkiye’yi sevmek zorundadır” dedi.  

1036050cookie-check‘Niyet mektubu kısa olacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.