19 Mayıs Avusturya’da da çoşkuyla kutlandı

19 Mayıs günü Avusturya Atatürkçü Düşünce Derneği ‘nin Viyana’daki merkezi Atatürk Kültür Merkezi lokalinde dernek gençlik kolu üyelerinin organize ettiği bayram etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra ise günün öneminin anlatıldığı konuşmalara geçildi. Atatürk’ün Gençliğe Kitabesi ve Gençliğin Atasına Cevabı salonda toplu olarak okundu. Gençlerin katılımlarının yoğun olduğu gözlemlenen bayram kutlamalarına konuşmalar sonrasında müzik çalışmalarını Viyana’da sürdüren Son Dakka Grubu ile devam edildi. Normal konser süreleri biten Son Dakka Grubu istek üzerine konserlerine izleyicilerle beraber söyledikleri şarkılarla yaklaşık bir saat daha devam ettiler….

Avusturya’nın başka bir kenti olan Wiener Neustadt’da çalışmalarını süren Wiener Neustadt Atatürkçü Düşünce Derneği 19 Mayıs Bayramı’nı 20 Mayıs günü yeşil sahada kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Wiener Neustadt ADD Başkanı Ufuk Can günün önemini belirten konuşmasında, 19 Mayıs bir dönemin başlangıcı olduğunu, 19 Mayıs ile kültürümüzün ayakta kaldığını, dilimizi konuştuğumuzu belirttikten sonra, ”En önemlisi emperyalist ülkelerin sömürgesi olmaktan kurtulduk” sözlerini kullandı.

Katılımın geniş olduğu gözlemlenirken, yerel politikacıların, Wiener Neustadt Belediye Başkanı Bernhard Müller’in, Türkiye Cumhuriyeti temsilcilerinin katıldıkları ve birer konuşma yaptıkları dikkat çekerken, bayrama farklı milletlerden da katılımın olduğu görüldü. ADD Wiener Neustadt Başkanı Ufuk Can’ın konuşmasından sonra ise derneğin kurucu başkanı Macit Sözen Türkiye’deki 19 Mayıs kutlamalarının devlet eliyle yasaklandığı günümüzde 19 Mayıs’a daha fazla sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Konuşmasında Sözen, “Ülkemizde demokrasi adına antidemokratik eylemler, hukuk adına hukuksuzlukların hüküm sürdüğü günümüzde daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır” dedi.

Etkinliğe ise daha sonra ise müzik, spor, dernek folklör ekibinin gösterileriyle devam etti. Avusturya ve Bosna folklör ekiplerinin gösterileri ise ilgiyle izlendi. Etkinlik bayram havasında sona erdi.

1539690cookie-check19 Mayıs Avusturya’da da çoşkuyla kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.