2011 yabancılar için zorlu geçecek

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeni tarifede tek kişilik harçlar 567 avrodan 789 avroya, iki kişilik (karı,koca) harçlar ise 719 avrodan 1008 avroya yükseltilecek.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, küçük çocuklar için ödenen harç miktarının ise 85 avrodan 116 avroya çıkacağı belirtildi. Zamların, Göç ve Vatandaşlık Dairesiyle (IND) diğer kurumların artan işlem maliyetlerine paralel olarak yapıldığına işaret edildi.

DİL VE UYUM SINAVI ZORLAŞTIRILACAK

Öte yandan, Hollanda’ya aile birleşimi yoluyla gelmek isteyenlerin kendi ülkelerinde girmek zorunda oldukları dil ve uyum sınavının seviyesinin de yükseltileceği bildirildi.

1 Nisan 2011 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak olan değişiklikle “Hollandaca konuşma sınavı” seviyesinin yükseltileceği açıklandı. Sınava ayrıca “Okuma, yazma ve anlayarak okuma” isimli yeni bir bölüm de eklenecek.

YABANCILARI ZORLU SÜREÇ BEKLİYOR

“Hollanda’da iki buçuk ay önce göreve gelen yeni hükümetin yabancılara dönük usandırma politikası yürüttüğünü” belirten Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu (IOT) Başkanı Aydın Akkaya, yeni değişikliklerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, “harçlara yapılan zamlar ile uyum sınavının zorlaştırılmasının bu politikaların bir sonucu olduğunu” söyledi.

Özgürlük Partisinin (PVV) yabancılar karşıtı birçok isteğini koalisyon protokolüne soktuğunu ve bunları yavaş yavaş uygulattığını ileri süren Akkaya, “Hollanda’da yaşayan yabancıları zorlu bir süreç bekliyor. Bu süreç daha da kötüye gidecek” dedi.

Bu ülkede yaşayan Türklerin Ankara Anlaşmasından doğan önemli haklarının bulunduğunu hatırlatan Akkaya, mevcut zamlar da dahil anlaşmalara aykırı bir durum gördüklerinde zaman kaybetmeden hukuki yollara başvurduklarını aktardı.

Akkaya, Ankara Anlaşmasının getirdiği haklarla ilgili durumu Hollanda içinde ve dışında gerekli yerlerde gündeme getirdiklerini belirtti.

Azınlık hükümetinin uyumla ilgili bütçelerde de ciddi bir tasarruf düşündüğünü, bu çerçevede yabancılara dönük birçok sübvansiyonun durdurulduğuna işaret eden IOT Başkanı, bu hükümet döneminde yabancılarla ilgili olumlu bir yaklaşım görmediğini, durumun her geçen gün daha da kötüleştiğini sözlerine ekledi.

1273750cookie-check2011 yabancılar için zorlu geçecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.