301 dosyaları Adalet Bakanlığı'na

Ankara 3. ve 19. Asliye Ceza Mahkemeleri, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle toplam 4 sanığın yargılandığı iki ayrı dava dosyasının, 301. maddedeki son değişiklik doğrultusunda soruşturma izni için Adalet Bakanlığına gönderilmesine karar verdi.


Eski DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş ve partili Selma Irmak'ın ''1 Eylül Dünya Barış Günü'' dolayısıyla yayımlanan parti bildirisi ile ilgili olarak, ''Cumhuriyeti ve Devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama'' suçundan yargılanmalarına Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.


Avukat Özmen, 301. maddedeki değişikliğe göre, davayla ilgili soruşturma iznini Adalet Bakanlığının vereceğini hatırlatarak, dava dosyasının bakanlığa gönderilmesini talep etti. Yargıç Ahmet Turgut Tuncay, Savcı Ali İhsan Ersürmeli'nin de talebi doğrultusunda, dosyanın, gereğinin yapılması için Adalet Bakanlığına gönderilmesine hükmetti.


İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) Genel Başkanı Mehmet Pamak ile Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi hakkında ''Cumhuriyeti ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağıladıkları'' iddiasıyla açılan davada da Cumhuriyet Savcısı Emine Şencan Sarp, 301. maddedeki değişiklik nedeniyle dosyanın Adalet Bakanlığına gönderilmesini talep etti.
Yargıç Abdulhalik Yıldız, Avukat Yılmaz'ın da isteği doğrultusunda, dosyanın Adalet Bakanlığına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

1060050cookie-check301 dosyaları Adalet Bakanlığı'na

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.