5 yaşında doktorculuk oynadı, suçlu sayıldı

Cinsel taciz, tecavüz gibi konularda aşırı derecede duyarlı davranan ABD mahkemeleri ve hukuk sistemi artık olur olmaz şeyleri dava konusu yapıyor. Altı yaşındaki erkek çocukla komşusu 5 yaşındaki kız çocuğunun ¨doktorculuk oynaması¨ cinsel taciz sayıldı ve adı ¨D¨ olarak isminin baş harfiyle verilen zanlı bücür çocuk ¨tecavüzcü¨ sayıldı.

Virginia Eyaleti’nde altı yaşındaki çocuk kız arkadaşıyla evde doktorculuk oynamaya kalkışıp kızın elbisesini çıkartmaya yeltendiği iddiası kızın anne ve babası tarafından şikâyet yoluyla duyurulmuştu.

Bunun üzerine Eyalet Savcısı Bayan L.Rinniker davayı zaman kaybeden hemen açtı ve altı yaşındaki çocuğu polis marifetiyle makamına getirtip sorguladı. Haber duyulunca Eyalet’in aklı başında bütün avukatları seferber olup sevabına çocuk D’yi savunmaya kalkışırken, basın ve kamuoyu da ayaklandı. Hâlen sorgu ve dosyalama aşamasında olunduğundan mahkeme günü saptanmadı.

Öte yandan eğer mahkeme heyeti ve hakimler, çocuğun doktorculuk oynarken kızın bedenine dokunduğuna inanırsa ufaklık 18 yaşına gelince ¨Eskiden cinsel tecavüz niyeti vardı! Aman sakının, korunun, dikkat edin!¨ diye bir kayıt konulması şartıyla altı yaşındaki ufaklığı serbest bırakıp hapse tıkmayacaklar, biçiminde hukukî yorumlar da basında yer aldı.

1533550cookie-check5 yaşında doktorculuk oynadı, suçlu sayıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.