8 Türk belediye meclislerine girdi

Oyların sayımı tamamlanan Londra’daki Enfield Ponders End bölgesinde, geçen genel seçimde partisi tarafından milletvekili adaylığına gösterilen İşçi Partili politikacı Ayfer Orhan belediye meclisi üyesi seçildi.

Enfield Bowes bölgesi adayı ve Enfield eski belediye başkanlarından Yasemin Brett ile Enfield Jubilee bölgesinden Ahmet Karahasan da ipi göğüslemeyi başardı.

Yine Enfield Lower Edmonton bölgesinden Ahmet Öykener, Londra’nın Harringey St. Ann’s bölgesi adayı Nilgün Canver ve Harringey’den Bruce Grove seçim bölgesinden Dilek Doğuş da belediye meclisi üyesi oldu.

Muhafazakar partili Türk adaylardan Doğan Delman Enfield Highland’dan, Ertan Hürer ise Enfield Winchmore’dan yarışı kazandı.

Harringey St. Ann’s bölgesinde Respect partisinden seçime katılan Tekin Kartal ise yeterli oyu alamayarak belediye meclisi dışında kaldı. Diğer Türk adayların seçime katıldıkları bölgelerdeki oy sayımları ise sürüyor.

Bu arada, şu ana kadar sayılan oylara göre Muhafazakar Parti 51, İşçi Partisi 20, Liberal Demokrat Parti 8, diğer partiler ise 43 belediye meclisinde çoğunluğu ele geçirdi. Bu sonuca göre, Muhafazakar Parti geçen seçimlere göre çoğunluk sağladığı belediyeleri 6 artırırken İşçi Partisi çoğunluğu elinde tuttuğu 10 belediyede üstünlüğünü yitirdi. Liberal Demokrat Parti 2 belediyede çoğunluk sağladı. Diğer partiler ise çoğunluğa sahip
oldukları belediye sayısını geçen seçimlere göre 2 artırdı.

FOTOĞRAF: Ayfer Orhan geçen dönem kaybettiği seçimleri şimdi kazandı…

1127930cookie-check8 Türk belediye meclislerine girdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.