Karakol önünde eylem

Londra: Çeşitli demokratik kitle örgütleri, inanç kurumları ve yöre dernekleri tarafından geçtiğimiz günlerde kuruluşu ilan edilen Demokratik Güç Birliği Platformu-Britanya, önümüzdeki dönem çalışmalarına ilişkin planlarını düzenlenen basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu. Londra’nın Stoke Newington bölgesinde bulunan polis karakolu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına ilgili kurum temsilcilerinin yanısıra bir kısım üyeler de katıldı.

DGBP-Britanya adına basına ve kamuoyuna dönük bir konuşma yapan İbrahim Avcıl, Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlerin Britanya’daki 30 yıllık tarihine kısaca değindikten sonra, DGBP-Britanya’nın kökeninin geçtiğimiz yıllarda yürütülen Yozlaşma ve Çeteleşmeye Karşı Halk Inisiyatifi’ne uzandığını belirtti. Avcıl konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu süreçte tespit edilen sorunlarla daha aktif mücadele edebilmek, toplumumuza daha çok güven vermek ve genel olarak Türkiye ve Britanya’daki anti-demokratik uygulamalara karşı daha güçlü direnmek ve mücadele etmek için DGBP-Britanya’yı kurduk. Önümüzdeki günlerde Türkiye’de başta Kürtlere, Alevilere yönelik baskı ve asimilasyona karşı, yine yaşadığımız bu ülkede başgösteren çeteleşme, sosyal kesintiler ve anti-demokratik uygulamalara karşı yürüyüşler, toplantılar, gösteriler vb. örgütleyerek mücadele edeceğiz.”

Temsilci son olarak tüm toplumu kendi sorunlarına sahip çıkmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırdı. Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen basın açıklaması, “Anti-Demokratik Uygulamalara Son” sloganları ile noktalandı.

850330cookie-checkKarakol önünde eylem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.