‘ABD, Suriye içinde baskın yapıyor’

İngiltere’nin ciddi pazar gazetelerinden The Sunday Telegraph’a göre, Suriye üzerinden Irak’a giren direnişçilere karşı ABD güçlerinin yaptığı saldırılar, Suriye ile ABD ordusunu karşı karşıya getirebilir.

Suriyeli bir generalin ABD’nin saldırıları sırasında en az iki Suriyeli sınır muhafızının öldürüldüğünü, bir çok kişinin de yaralandığı iddialarını aktaran gazete, Şam’daki Amerikan büyükelçiliğine resmi şikayette bulunulduğunu ve konunun iki ülke arasındaki diplomatik gerilimi biraz daha artırdığını yazdı.

Gazete, Suriyeli yetkilinin açıklamasının Washington’da sızdırılan yeni ABD planlarının ardından geldiğini belirtiyor.

Bu haberlere göre, Amerika halen Suriye sınırları içinde askeri saldırdılar yapıyor ve ABD direnişçi şebekesini daha Irak’a ulaşmadan yok etmek için Suriye içinde özel tim operasyonları planlıyor.

Gazete, ABD’nin eski Mısır ve İsrail büyükelçilerinden Edward Walker’ın şu sözlerini de aktardı:

“Yönetim içinde kimse Suriye’ye sert muamele yapılmasına karşı değil; bölgede sınır ötesi etkinlikler olduğunu ben de duydum. Suriye’ye eğer sorunu halletmezlerse ABD’nin duruma bizzat müdahele edeceği yönünde bir uyarıdır’.

The Sunday Telegraph, bu yorumu yapan ABD’li diplomatın, Irak ve Suriye arasında savaş hattının muğlaklaşmasının, iki ülke arasında savaşı tetikleyebileceği uyarısı yaptığını da aktardı.

1117250cookie-check‘ABD, Suriye içinde baskın yapıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.