Acılar Bitmez’in galası yapıldı

Azeri, Rus ve Türk oyuncuların rol aldığı ”Acılar Bitmez” filminin galası yapıldı.

Üsküdar Sözbir Hotel’deki gala gecesinde konuşan filmin Azeri yönetmeni Sarkhan Karam, filmde Azeri, Rus ve Türk oyuncuların bir araya geldiğini belirterek, filmle, hem Türkiye ve Azerbaycan’ın daha iyi tanınmasını sağlamak hem de uyuşturucuya, AIDS hastalığına ve özgür çocuk hayatına dikkati çekmeyi amaçladığını söyledi.
Filmin oyuncularından Halil Ergün ile yaklaşık 1 yıl önce tanıştığını kaydeden Karam, ”Yaprak Dökümü” dizisinin Azerbaycan’da sevilerek izlendiğini ve Ergün’ün filminde oynamasından mutluluk duyduğunu anlattı.

Bu tarz bir filmi ilk kez kendisinin yaptığını kaydeden Karam, ”Azerbaycan’da Azeriler Türkleri çok seviyor. Atatürk’ü çok seviyor. Gördüm ki Türkler de Haydar Aliyev’i çok seviyor. İnanıyorum ki bu film, iki devletin birbirlerine olan yakınlığını daha da artırsın” diye konuştu.

Gala gecesinde davetlilere ”Acılar Bitmez” filminden kısa bir bölüm sunuldu.

Geceye katılan sanatçılar Oktay Kaynarca, Güven Hokna, Çolpan İlhan, Erkan Can, Ayşenil Şamlıoğlu, sunucu Esra Erol, Azeri sanatçılar Amalya Penahova ve Melahat Abbasova ile galaya katılamayan filmin oyuncuları ve yapımcıları, iki ülke kültürüne katkılarından dolayı ”Sevgi Ödülü”ne layık görüldü.

Gala gecesine, Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Sayyad Adiloğlu Salahlı da katıldı.

716260cookie-checkAcılar Bitmez’in galası yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.