“Adı konmamış bir sıkıyönetim var”

Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanları toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dün Meclis’in açılış konuşmasında yaptığı “Tutukluluğun fiili bir mahkûmiyet durumuna dönüştürülmemesi gerekir” sözünü çok önemli bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bir Sayın Cumhurbaşkanı tutukluluk eğer infaza dönüşüyor diye bir kaygı taşıyorsa bilin ki o ülkede yargı düzenine siyasal müdahaleler vardır, bilin ki o ülkede yargı sağlıklı çalışmıyor demektir, bilin ki o ülkede bir Başbakan kalkmış ‘Ben bu davanın savcısıyım’ demiştir demektir” diye konuştu. AKP’nin Anayasa değişikliğini, yargıyı daha fazla siyasallaştırmak için yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ama unutmayın, bu kez susmayacağız. Bütün Avrupa Birliği’ni ayağa kaldıracağız. Ya bu ülkeye demokrasi gelir, ya biz kavgamızı sonuna kadar götürürüz” dedi.

Anayasa değişikliği sürecinde üniversitelerin konuşmadığını, üniversitelere “fiili konuşma yasağının” konulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de adı konmamış bir sıkıyönetim vardır” diye konuştu.
Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Başbakan’ı yuhalayanların görüntülerinin kameralardan tespit edilmeye çalışıldığını da anımsatan Kılıçdaroğlu, “Nereden kaynaklanıyor bu anlayış, hangi demokraside vardır bu? Diyorum ya, adı konmamış bir sıkıyönetim uygulanıyor Türkiye’de” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de tutukluluğun fiili mahkumiyete dönüştürüldüğünü, üniversitelerin ve medyanın da susturulduğunu ifade ederek “Türkiye’de adı konmamış bir sıkıyönetim vardır” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanları toplantısının açılışında konuştu. Türkiye’nin önemli bir referandum sürecinden geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Direndik, önemli sonuçlar elde ettik. Sizler çalıştınız, bizler çalıştık, gönüllü yurttaşları çalıştı, bu ülkenin aydınları, yurtsever insanları, korkmayanları, korkuya teslim olmayanları çalıştı. Hep beraber çalıştık” dedi. Referandumda kendileri açısından beklenen sonucun elde edilemediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, yüzde 58’lik sonucu il il tahlil edeceklerini kaydetti.

1261500cookie-check“Adı konmamış bir sıkıyönetim var”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.