Aday listeleri YSK’da

Listelerin teslim edilmesi için sürenin sona ereceği saat 17.00’ye dakikalar kala Anavatan Partisi yetkilileri eksik belgeleri koşarak teslim ettiler. YSK’ya sırasıyla TKP, Halkın Yükselişi Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, AK Parti, Saadet Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Türkiye Partisi, Demokrat Parti, MHP, Bağımsız Türkiye Partisi ve CHP geldi.


YSK, siyasi partilerin verdikleri aday listelerini bugünden itibaren incelemeye başlayacak.


ERDOĞAN İSTANBUL’DAN ADAY


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul 1. bölge 1. sıra, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül’ün ise Kayseri 1. sıradan aday olduğunu bildirdi.


Çetinkaya, 100’e yakın kadını da aday gösterdiklerini, aday olmayacağını açıklayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener’in kendi iradesini kullandığını belirtti.


Saadet Partisi yetkilileri, YSK’ya gelişlerinde eski Genel Başkan Erbakan’ın Konya 1. sıradan aday olduğunu bildirdiler.
Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, Genel Başkan Uzan’ın İzmir 1. Bölge, 1. sıradan milletvekili adayı olduğunu bildirdi. Şirin, 81 ilden 550 milletvekili adayı ile seçimlere gireceklerini belirterek, bu adayların 132’sinin kadın olduğunu söyledi.
 

1043650cookie-checkAday listeleri YSK’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.