İADD’den 8 Mart mesajı

İADD Başkanı Jale Özer’in gönderdiği mesaj şöyle:

“Dünya Emekçi Kadınlar Gününe, ülkemizde kadına yönelik şiddetin % 1400 oranında arttığı, töre cinayetlerinden ölen kadınların, çocuk gelinlerin , evinde, iş yerinde ,okulda tacize uğrayan kadın ve çocuklarımızın sayısının çok büyük bir oranda arttığı bir ortamda giriyoruz. Bilinçsiz bir toplumun yaratılmasının ilk yolu kadın eğitiminin önünün kapatılması, eğitimin verilmeyeceği şartların yaratılmasıdır. Çünkü kadın bir toplumun çekirdeğidir. Toplumların geleceği olan çocuklar ilk eğitimlerini, annelerinden alırlar.

Son günlerde iktidarın önerdiği 4+4+4 tasarı da bunun en somut örneğidir. Aslında kesintisiz eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılıyor gibi gösterilip, 8 yıldan sonra kız coçuklarımızı evde eğitime, kuran kurslarına yöneltme ve erken yaşta evlendirmeye yönelik bir eğitim sistemine sürüklemek istenmesidir.

Cumhuriyetin ilk yıllarında, kendisine verilen haklarla dünyadaki birçok ülkenin kadınlarından daha iyi bir konumda olan Türk kadınının 10 yıllık AKP iktidarı doneminde ise durumu tam tersine bir gösterge içersindedir.. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın Ekim başında yayınladığı İnsani Gelişme Raporu’nda yer alan Cinsiyeti Güçlendirme Ölçütü’yle beraber Türkiye’de kadına verilen önem endişe vericidir. Bu verilere göre Türkiye, Pakistan ve Azerbaycan’ın ardından 109 ülke arasında 101 inci sırada, daha açıkcası sondan sekizinci sırada yer alıyor.

AKP iktidarı tarafından kadınlarımıza giydirilmek istenen gömlek, kadınların ortaçağdaki şartlarına yeniden döndürülmek istenmesinden başka birşey değildir

Kurtuluş savaşında cephede savaşırken hayatını, çoluk çocuğunu vatan uğruna hiç gözünü kırpmadan feda eden Kara Fatmalar, Ayşe Hanımlar, Hatice Hatunlar, Asker Saime Hanımlar ve daha sayamadığımız nice kahraman Anadolu kadınının mücadeleleri herzaman hatırlanmalı ve onların bugün de var olduğu ise hiç unutulmamalıdır.

Bu bilinçle, Cumhuriyet kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, tüm kadınlarımızı toplumda ikinci sınıf konumuna sokmaya çalışan AKP zihniyetine karşı birlik olup, Cumhuriyet kazanımlarımızı savunmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla.”

841280cookie-checkİADD’den 8 Mart mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.