Akşahin TRT’de yaşamını anlattı

TRT’den yapımcı İsmail Çoruh, Zeynel Ölçü ve kameramanlar Erdinç Tunç ve Tayfun Kalebek’in imzasıyla yayınlanan ‘Dünyadaki Türkiye’ programında çeşitli ülkelerde başarılı olmuş işadamı ve bilimadamları tanıtılmaya başlandı.


‘Dünyadaki Türkiye’nin İngiltere’den ilk konuğu olan Ziya Akşahin, bir bavulla geldiği Londra’daki başarılı yaşam öyküsünü anlattı.


İlk kez kooperatif anlayışıyla tekstil atölyesi kuran Türk işçilerin deneyimini ve tekstil sektörünün gelişimini aktaran Akşahin, 1990’ların sonunda sektörün ucuz emek bölgelerine kaymasının gündeme geldiğinde Türkiye’deki bürokrasinin aşılamadığını ve böylece büyük bir fırsatın da kaçtığını söyledi.


Programda Akşahin’in yaptığı toplumsal çalışmalardan dolayı Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildiği belirtilerek, işadamının Türkiye’de Yeni Oluşum adıyla gençlere yönelik özverili çalışmalar yaptığı da aktarıldı.


Ziya Akşahin’in kurucusu olduğu tekstil şirketi Babik’in Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Akşahin ve çalışanlarının da görüş belirttiği programda işadamının torunları Melisa ve Emre de üçüncü kuşağın ülkedeki sorunlarına değindi.


Dünyada başarılı olmuş Türklerin tanıtılacağı ‘Dünyadaki Türkiye’de Londra’dan Ziya Akşahin’in yanısıra Prof. Dr. Mustafa Camgöz, Hüseyin Özer ve Sami Kent’in başarı öyküleri de anlatılacak…

791050cookie-checkAkşahin TRT’de yaşamını anlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.