Almanya’da başörtüsü tartışması sürüyor

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Günther Beckstein, “Münchner Merkur” gazetesine yaptığı açıklamada, “Gerici çevrelerin, başörtüsü kullanılmaması gibi doğal bir talebi ölüm tehditlerine gerekçe göstermeleri çok üzücü” dedi.

Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı Direktörü Faruk Şen de Almanya’daki Türk toplumu içinde belirli güçlerin düşünce özgürlüğü ve kadın-erkek eşitliğine saygı göstermediklerini görmekten büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Deligöz’ün, buna rağmen yolundan dönmek ve susmak istememesi takdire değer bir cesaret örneğidir” şeklinde konuştu.

Yeşiller Partisi’nin Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Renate Künast, Alman özel televizyonu “n-tv”ye yaptığı açıklamada, farklı düşüncelerde de olsalar insanların düşünce özgürlüğünün hiçbir şekilde kısıtlanamayacağını göstermek için bir kampanya başlatmak istediklerini belirtti.

Künast, Türk hükümetine de çağrıda bulunarak, ne Alman topraklarında, ne de Türkiye’de düşüncelerini özgürce dile getiren insanların tehdit edilmesinin kabul edilebileceğini açıklamasını istedi.

Deligöz de RBB-Inforadio’ya yaptığı açıklamada, tartışmaların alevlenmesini istemediğini, kendisinin sadece düşünce özgürlüğüne vurgu yapmak istediğini söyledi.

Deligöz, “Politikacılar göçmenleri kullanmayı ve onların sırtından politika yapmayı bırakmalılar. Göçmenlerin de bu ülkedeki demokratik kurallara uymaları ve topluma katkılarını sağlamaları gerekmektedir” diye konuştu.

İLGİLİ KÖŞE: Ozan Ceyhun… Ekin Deligöz’ü tehdit eden yobazlar

1139580cookie-checkAlmanya’da başörtüsü tartışması sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.