AP Başkanı KTTO’yu ziyaret etti

Borell’i odanın girişinde Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Ali Erel ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Damdelen AB ve Avrupa Parlamentosu bayrakları altında karşıladı.
Borrell KTTO’yu ziyaretinde, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir yuvarlak masa toplantısı yapma imkanı buldu.


Toplantıya; Ali Erel (KTTO Başkanı), Mustafa Damdelen (KTTO Yönetim Kurulu Üyesi- Kuzey Sivil İnisiyatif Sözcüsü ), Derya Beyatlı (KTTO Genel Sekreter Yardımcısı ve Brüksel Temsilciliği Koordinatörü), Salih Tunar (Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı), Nihat Elmas (Türk-Sen Başkan Yardımcısı), Şener Elçil (KTÖS Genel Sekreteri- Bu Memleket Bizim Platformu Sözcüsü), Ferdiye Ersoy ( Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Uluslararası İlişkiler Koordinatörü), Emine Erk (İnsan Hakları Derneği Başkanı), Meral Akıncı (KAYAD Başkanı), Cengiz Uzun (Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Uluslararası İlişkiler Sorumlusu) ve Fatma Azgın (Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı) katıldı.


AP Başkanı Josep Borrell, kuzey Kıbrıs’taki temaslarının çok faydalı geçtiğini ve farklı sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini dinlemekten memnuniyet duyacağını belirtti.


Daha sonra söz alan KTTO başkanı Ali Erel, son dönemde yaşanan gelişmeler karşısında Kıbrıslı Türkler’in içinde bulunduğu durumu özetledi ve Türkiye’nin güney Kıbrıs ile Gümrük Birliği ilişkisi içerisine girmesinin ardından Kıbrıslı Türkler’in bir kez daha izole edileceğinin altını çizdi.


Ali Erel, kuzey Kıbrıs’ın da bu ekonomik entegrasyona dahil edilmesinin gerektiğini; bunu sağlayabilmek için bir çıkış yolu olarak hazırladıkları ‘Serbest Ticaret’ öneri paketinin AB İngiliz Dönem Başkanlığı’na, Parlamento’ya ve üye devletlerin elçilerine gönderildiğini hatırlattı.


Toplantıda diğer sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de Avrupa Parlamentosu’ndan beklentilerini ve AB vatandaşları olan Kıbrıslı Türklerin haklarına yine vatandaşların temsilcisi olan Avrupa Parlamentosunun sahip çıkması gerekliliğini AP Başkanı Josep Borrell’e ilettiler.


FOTOĞRAF: Oda Başkanı Ali Erel, AP Başkanı Josep Morrell’i karşılarken

682880cookie-checkAP Başkanı KTTO’yu ziyaret etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.