Aşırı sağcı partiden, Türk kökenli milletvekili Korun’a tazminat

Yeşiller Partisi milletvekili olan Alev Korun tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, FPÖ Viyana Gençlik örgütü aleyhinde hakkında karalama kampanyasından dolayı açmış olduğu davayı kazandığını ve FPÖ’nün kendisine 4.000 Avro para ödeme cezasına çarptırıldığını duyurdu.

FPÖ Gençlik örgütünün yapmış olduğu açıklamada Alev Korun’un antisemit ve ırkçı videolari internet sitesine koyduğunu ve ayrıca Korun’un antidemokrat olduğunu açıklamış ve buna karşı Alev Korun dava açmıştı. “Aleyhimde milletvekili olduğum günden beri aşırı sağcı parti FPÖ’nün bana karşı suçlamaları, yalan yanlış iddiaları e posta terörü bitmek bilmiyordu” diyen Korun, karalama kampanyasına karşı açmış olduğu davayı kazandığına mutlu olduğunu, FPÖ’nün karara itiraz etmeyeceğini de bildiğini yapmış olduğu açıklamada ifade etti. FPÖ’nün karara itiraz etmemesinin nedeninin yüksek mahkemede de kararın onaylanacağının bilinmesi olduğunu dile getirdi.

Olayın en garip yanlarından birinin bir internet sitesinin bile olmadığını, secim kampanyası sırasında verdiği bir çok söylesiden birinin Türkçe/Almanca bir internet sitesine konduğunu, bu siteye daha sonra eklenen ve ırkçı söylemler iceren bir video nedeniyle bu söylesiyi geri cekmiş ve o videodaki görüşlerle de hic bir ilgisinin olmadığını da sözlerine ekleyen Korun, konuyla ilgili de ırkçı fikirlere karşı oldugunu bir basin aciklamasiyla dile belirtti.

Milletvekili Alev Korun “FPÖ’nün buna rağmen, katılmadığım görüşleri bana malederek bir karalama kampanyasi baslatmis ve bunu daha hala devam ettiriyordu” dedi. “Bu mahkeme kararıyla, bu yalan yanlış suçlamalara bir set cekilmis” olduğunu belirtti. Açıklamasının sonunda Korun “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar derler. FPÖ de yalan siyasetinin nereye vardığını bu davayla ve tazminat ödemek zorunda kalmakla görmüş oldu” sözlerini ekledi.

Alev Korun

1542840cookie-checkAşırı sağcı partiden, Türk kökenli milletvekili Korun’a tazminat

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.