Ağır suçlu yabancıların izini kaybetti

Tahliye edildikten sonra sınır dışı edilmeleri gerektiği halde serbest bırakılan ve aralarında katiller, tecavüzcüler ve sübyancıların da bulunduğu 1000 kişinin nerede olduklarına dair bakanlığın, savcıların ve polisin hiçbir fikre sahip olmadıklarına dikkat çeken Daily Mail gazetesi, İçişleri Bakanlığı’nın durumunun tam bir “iktidarsızlık” örneği olduğunu yazdı.


Skandalın ortaya çıkmasından sonra, cezalarının bitiminde sınır dışı edilmek yerine serbest bırakılan bu kişilerin sorumluluğunu taşıyan İçişleri Bakanı Charles Clarke muhalefet tarafından istifaya davet edildi. Clarke eleştiriler üzerine yazılı açıklama yayımlayarak, yaşanan fiyaskonun bir dizi hatanın sonucunda geliştiğini kabul etti. Clarke’a yakın çevreler İçişleri Bakanı’nın önce istifayı düşündüğünü, ancak daha sonra işleri yoluna koyma seçeneğini tercih ettiğini söyledi.


Olayın ortaya çıkmasından sonra açıklama yapan Başbakan Tony Blair de bu durumun son derece üzücü olduğunu kabul etti. Blair’in yakın çevresine yaptığı özel değerlendirmelerde Clarke’a ve diğer yetkililere yönelik kızgınlığını dile getirdiği öne sürüldü.

790440cookie-checkAğır suçlu yabancıların izini kaybetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.