Aralarına Türk ajan sokmuşlar…

Dokuz ay kadar sürmesi beklenen Avustralya’nın 12 sanıklı en büyük terör davası başladı.

Çarşamba günü başlayan davanın ilk gününde Savcı Richard Maidment, kendisini Cihad’a adamış gibi göstererek grubun arasına müslüman bir Türk görevlinin sızdırıldığını söyledi.

İddia makamına göre ajan, grubun lideri olduğunu ileri sürdüğü Melbournelu şeyh Abdul Nacer Benbrika’a gübreden nasıl patlayıcı yapıldığını bildiğini aktardı.

Benbrika, ajanın patlayıcı yapma bilgisini ölçmek için ajanla Mt Disappointment’e gitti ve ajan burada 500 gram amonyum nitrat kullanarak küçük bir patlama gerçekleştirdi. Benbrika, ajana büyük bir binayı havaya uçurmak içişn kaç kilogram nitrat gerektiğini sordu. 200 kg yanıtını alınca ajandan 500 kg amonyum nitrat bulup bulamayacağını sordu. Savcı, Benbrika’nın ajandan polis görevlisi olabileceği konusunda şüphelendiğini de kaydetti.

Duruşmalar süresince sözü edilen Türk görevlinin kimliği gizli tutulacak, görevli SIO 39 kod adıyla anılacak. Savcı Richard Maidment, SIO 39’un polis ya da istihbarat görevlisi mi yoksa sivil bir ajan mı olduğunu açıklamadı. 

İddia makamının açılış konuşmasında Maidment, grubun lideri olduğunu ileri sürdüğü Melbournelu şeyh Abdul Nacer Benbrika’nın kaydedilen bir konuşmasında eğer bin kişiyi öldürürlerse hükümetin Irak’a asker göndermeyi durduracağını söylediğini ileri sürdü. Savcı Richard Maidment, jüriye duruşmalar boyunca sanıklar arasında geçen ve gizlice kaydedilen 482 konuşmanın dinletileceğini de kaydetti. Savcı benbrika’nın 8’I sahte isimler üzerişne kayıtlı olmak üzere 10 cep telefonu taşıdığını ileri sürdü.

FOTOĞRAF: Duruşmada sanıkların temsili resmi (Soldan sağa): Abdul Nacer Benbrika, Aimen Joud, Shane Kent, Fadl Sayadi, Hany Taha and Shoue Hammoud; (Arka sıra soldan sağa) Amer Haddara, Majed Raad, Ezzit Raad, Ahmed Raad, Bassam Raad ve Abdullah Merhi.

1167220cookie-checkAralarına Türk ajan sokmuşlar…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.