Arnavutluk’ta herkes seçimi kazanmış

Berişa, Demokrat Parti’nin merkezinde yandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, zaferi elde ettiklerini belirterek, ”Çoğunluk bizimdir” dedi. 

Sali Berişa, 1 milyondan fazla Arnavutun değişim için oy kullandığını belirtti ve hile yapılmasının engellenmesi için güvenlik güçlerine çağrıda bulundu. 

Sosyalist Parti Genel Sekreteri Gramoz Ruçi de yandaşlarına yaptığı konuşmada, ”Kazandık, Sosyalist Parti oyların yüzde 60-70’ini aldı” ifadesini kullandı.

SEÇİMDE USULSÜZLÜK
Merkezi Seçim Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, seçime katılımın, oy sandıkları kapanmadan 2 saat önce yüzde 44 olduğu belirtildi.

Komisyon sözcüsü Erton Sinani, kimlik doğrulama işlemlerinin gecikmesi nedeniyle birkaç sandıkta oy verme işleminin uzatıldığını kaydetti. 

Seçimde bazı usulsüzlükler yapıldığını ve ufak tefek olaylar çıktığını anlatan Sinani, seçimlerin genelde sorunsuz olduğunu söyledi. 

Seçimler, ülkenin NATO’ya katılma gayreti ve Avrupa Birliği ile ilişkileri açısından önem taşıyor. 

Arnavutluk’ta daha önce yapılan seçimlerde usulsüzlükler olmuş, kaybeden partiler hiçbir zaman yenilgiyi kabul etmemişlerdi. Bu seçimlerde AB, sadece serbest ve özgür seçimlerin ülkenin birliğe üyeliğinin yolunu açabileceğini vurgulayarak Arnavut yetkilileri uyarmıştı. 

Resmi sonuçların yarın açıklanması bekleniyor.

FOTOĞRAF: Fatos Nano

1110130cookie-checkArnavutluk’ta herkes seçimi kazanmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.