Arsenal’dan KKTC bayrağına izin

Arsenal Futbol Kulübü adına Stadyum Asistan Meneceri Mark Pearce tarafından yapılan açıklamada, kombine bilet sahibi olan Kıbrıslı Türk Mete Ahmed’in, Arsenal’in yeni stadı Emirates Stadyumu’nda oynadığı maçları sezonluk olarak kendisine ayrılmış özel bölmesinde KKTC bayrağı asarak izlemesinin şikayet edildiğini belirtti.  Şikayetlerin titizlikle değerlendirildiğini belirten kulüp, Mete Ahmed’in KKTC bayrağı açarak maçları izlemesinin engellenemeyeceği kararını verdi.


Arsenal, yıllardır Arsenal maçlarını takip eden Mete Ahmed’e, kimliği açıklanmayan şikayetçi taraftarlara kulübün verdiği cevabı göndererek “Bu mektup sizin referansınızdır” ifadesini kullandı.


ŞİKAYETÇİYE YANIT


Arsenal futbol kulübü, şikayetçi taraftarlarına gönderdiği cevap mektubunda da, Emirates Stadyum’da oynanan Arsenal maçlarında KKTC bayrağı açıldığını doğrulayarak, Kıbrıs’taki hassas konunun farkında olduklarını belirtti. Açıklamada, bu durumun bazı taraftarlarda rahatsızlık uyandırmasının doğal olduğu, kulübün kendisini bu meselenin taraflarından biri olarak görmediği açıklandı.


Futbolun bir spor ve Arsenal’in de yalnızca spor amaçlı bir kulüp olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Arsenal’in İngiltere’deki en karışık ve zengin taraftar profiline sahip olduğu hatırlatıldı. “Stadımızda, KKTC bayrağının açılmamasını istemek Kıbrıslı Türklere dönük bir ayrımcılık olacaktır” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, Arsenal kulübü böyle bir tutumu sergilemek istemediğini belirtti. Açıklamada, Arsenal Futbol Kulübü yönetimi, KKTC’nin Türkiye’den başka bir ülke tarafından tanınmamış olsa dahi, Kıbrıslı Türklerin gözünde o bayrağın ulusal bayrak olduğuna dikkat çekti.


KKTC BAYRAĞI SUÇ DEĞİL


Arsenal Futbol Kulübün’den yapılan açıklamada konunun İçişleri Bakanlığı ile de görüşüldüğü, ancak Bakanlığın KKTC bayrağı asmanın suç olmadığını kulübe bildirdiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, Londra’daki KKTC Temsilciliği önünde de bayrağın yıllardır dalgalandığını ancak kimsenin bayrağı kaldırmaya dönük bir girişiminin olmadığı vurgulandı.


KKTC temsilciliğinin de konuyla ilgili görüşlerinin alındığının kaydedildiği açıklamada, KKTC temsilciliğinin daha önce yaşanan hukuki davalar hakkında kulübü bilgilendirdiği ifade edildi. Kulüp açıklamasında daha önce Londra metrosunda Kuzey Kıbrıs reklamı verilmesine karşı dava açıldığı, ancak mahkemenin Kıbrıs Türklerinden yana karar aldığı aktarılarak, kulübün kimseyle mahkemelik olmak istemediği kaydedildi.


Açıklamada bu konuda tüm taraftarlar arasında eşitlik sağlanması için geriye kalan tek alternatifin stadda ulusal bayrak açılmasının engellenmesi olduğu kaydedilirken, İngiltere’de yaşayan göçmenlerin takımı olarak nitelendirilen ve kadrosunda sınırlı sayıda İngiliz futbolcu bulunduran Arsenal’in böyle bir uygulamaya sıcak bakmadığı belirtildi.


Açıklama, KKTC bayrağı açılmasından şikayetçi olan taraftaralara dönük olarak  ‘bu mektup istediğiniz cevap değilse de bu hassas konuda kulübümüzün önceliklerini gözönüne almanızı umuyoruz’ ifadeleriyle son buldu. (Olay)

796240cookie-checkArsenal’dan KKTC bayrağına izin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.