‘Artık ayaklarımız üzerinde kalacağız’

Ekonomi Bakanı Derviş ve beraberindeki heyet, Londra Hyatt Regencey Hotel’de Türk ve Kıbrıslı Türk işadamlarının katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.


“KKTC’nin şimdiye kadar Türkiye’den gelen yardımlarla ayakta kalabiliyordu. Son 1.5 yılda bir çok konu değişti” diyen Bakan şöyle devam etti:


“Sekiz aydır süren gelişmeler bütün dünyanın ilgisini çekmiştir. KKTC büyük bir potansiyel yakalamıştır. Yurtiçi ve yurtdışında bulunan vatandaşların elbirliğiyle daha iyi yerlere getirilmesi gerekir. Çok kısa zamanda gerçekten kendimizi AB’nin bir parçası olan ayrı bir devlet olarak mı? Yoksa birleşik bir Kıbrıslı olarak mı bunu hep birlikte göreceğiz…”


KKTC’NİN ATAKLARI


Bakan, KKTC’nin 2004 ekonomisinde inşaat, turizm, üniversite ve ticaret alanında ciddi gelişmeler sağlandığını belirterek, “Öncelikle Rumlarla bire bir ticaret akışını sağladık. Eskiden Rum tarafı ile iş yapmak yasaktı. KKTC yavaş yavaş kuzeyin yatırım merkezi haline geldi” dedi.


KKTC’nin kendi alanında uzmanlaşmış beyinlere ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Derviş, “KKTC insan gücü olarak çok alt sıralardadır. Bir kaç yıl içinde KKTC’den göçen beyinler geri dönecektir” diye konuştu.

677050cookie-check‘Artık ayaklarımız üzerinde kalacağız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.