Avrupa’da sol sınırdışına karşı, KKTC’de sol sınırdışı heveslisi

Avrupa Birliği ülkelerinde *Sol* deyince akla *mültecilerin, göçmenlerin ve yabancı işcilerin yanında olan politikacılar* gelir.

Almanya’da politikaya *Yeşiller Partis*i’nde atıldım. Federal Yönetim Kurulu üyeliğine kadar farklı kademlerde görev yaptım. Almanya’da federal mecliste temsil edilen bir partinin ilk Türk kökenli federal yönetim kurulu üyesi oldum. Yeşiller’in Hessen’de iktidara ortak olduğu dönemde *Hessen Eyalet Göçmenler ve Mülteciler Bürosu*’nun kurulmasına ‘*karınca kararınca*’ katkı sundum. İlk önce bakanlıklar arası koordinasyondan sorumlu bu birimin müdür yardımcılığını ardından da müdürlüğünü üstlendim. Bu görevim sırasında Rostock’larda, Möln’lerde acı olayları yaşadık. Aşırı sağ çok can kaybına neden oldu. O dönemde polis korumasının ne anlama geldiğini *ufacık çocuklarım iyi öğrenmek zorunda kaldılar*. Alt katta oturan yaşlı Alman komşum camını açtığında karşısında sivil memurları bulurdu. Molofof atamasın neo naziler diye Hitler dönemini de yaşamış olan yaşlı komşum penceresini kapalı tutmak zorundaydı.

Çünkü hükümetim ve partim Türk göçmenlerin yanındaydık!

Milletvekili oldum. Yeşiller’i terk etmeme mültecilerle ilgili bir olayda farklı görüşlere sahip olmamız neden oldu. ‘İngiltere’de bir TIR Kamyonu’nda ölü bulunan 40 uzak doğulu mülteciler’ nedeniyle çıkan kavgada ‘*çok konuşmaktan öte hiç bir işe yaramayan*’ bazı Yeşil politikacılar nedeniyle SPD’ye geçtim. Çünkü politikacı olmanın bizim yardımımıza ihtiyacı olan mülteci ve göçmenlere karşı *ciddi sorumlulukları* vardı. Tavır almak ve sorumluluk taşımak gerekiyordu.

Avrupa’da sosyal demokrasi ve de Alman Yeşilleri söz konusu ise mülteci ve göçmen haklarını savunmak bir *olmazsa olmazdır*.

Romanya’nın ‘faşist diktatörü’ devrildiğinde onun ‘gizli servisinin elemanları Almanya’da sığınma talep ettiğinde’ yüreğimiz kan ağlasa da ‘*Sığınma
Hakkı*’ diye bir hak var ise bu hakkın politik takibe uğrayan herkes için geçerli olduğu ilkesinden yola çıkarak ‘Çavuşesku’nun adamlarını sınır dışı
edelim’ demedik.

Aileleri sınır dışı etmeye kalktıklarında *sığınabildikleri tek adres* hep sol politikacılardır Almanya’da.

Hangi nedenle Almanya’ya gelmiş olurlarsa olsunlar, eğer Almanya onları ülkeye aldıysa ve sorumlular onların onca yıl ülkede kalmasına göz yumdularsa ve de o insanların çocukları Almanya’dan başka bir ülke tanımıyorlarsa ‘*yüreği olan, adam olan bir sosyal demokrat ya da yeşil milletvekili*’ o insanlara destek olmak dışında başka bir icraat bilmez.

KKTC’de ise ‘*aman solcuyum diyenlerden kaçın*’ ve ‘*onlara sığınmayın*’ demek lazım.

Partim SPD’de anlatsam buradaki solcuyum diyenlerin gazetelerinde ‘*artık sınır dışı edemiyoruz*’ diye ağlaştıklarını ve de ‘*TC Büyükelçisi’ne demediklerini bırakmadıklarını*’ arkadaşlarım bunun bir ‘şaka’ ya da ‘kabare’ olduğunu sanır.

Bremen Eyalet Meclisi üyesi milletvekili Mustafa Kemal Öztürk (Yeşiller) Halkın Adalet Konseyi’nin konuğu olarak geldiği KKTC’de ‘sol’ cephenin gazetelerinde yazılan yazıları gördüğünde şaşırdı kaldı. O ‘*biz Bremen’de 2500 kişinin sınır dışı edilmesini engelledik*’ diye haklı bir gururla anlatırken burada bazı solcu yazarların ‘*daha düne kadar otobüsler dolusu sınır dışı ediyorduk maalesef Büyükelçi engelledi*’ diye yazmaktaydı.

Almanya’da solcular insanlar sınır dışı edilmesin diye Büyükelçilikler önünde eylem yapar. KKTC’de solcular insanlar sınır dışı edilebilsin diye yapmaktalar.

Kimse ‘suçlu yabancılar’ sınır dışı edilmesin demiyor.

Ancak vicdanı olanlara sormak lazım, ’18 yıldır bu ülkede yaşamakta olan ve 16 yılında hiç bir sorunu olmayan ancak son iki yıldır hastalandığı için ekonomik sorunlar yaşayan bir babanın eşini ve çocuklarını sınır dışı etme uygulamasına destek vermek’ *hangi solculukta var*?

*Allahtan bu solcular iktıdarda değiller*.

Onlarca yıldır bu ülkede yaşayan ve oğlu apar, topar sınırdışı edilmiş çaresiz bir şekilde gelini ve üç torunu ile yaşam kavgası veren ve haksız sınırdışına karşı hukuk mücadelesi vermeye çalışan anaya UBP eski Başkanı *Tahsin Ertuğruloğlu* yardımcı olmaya çalışıyor. O bir solcu değil. Bu ana, gelini ve üç torunu da zaten *KKTC’li solcuların umurunda değil*.

1617820cookie-checkAvrupa’da sol sınırdışına karşı, KKTC’de sol sınırdışı heveslisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.