AVUSTRALYA… KISA… KISA:..

Bisiklet milli takımı yok oldu…

Avustralya Kadın Bisiklet Milli Takımı Almanya’da antreman sırasında kaza geçirdi, biri öldü, 5’i yaralandı. 

Bir Bisiklet yarışması için Almanya’da bulunan Avustralya Bayan Bisiklet Milli Takımı, Leipzig kenti yakınlarında antreman sırasında geçirdikleri kazada yok oldu. 18 yaşında bir sürücünün, yol kenarında bisiklet süren 6 kişilik sporcu grubuna çarğpması sonucu Ballaratlı 29 yaşındaki Amy Gillett öldü, ikisi ağır 5 sporcu yaralandı. 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda ülkesini kürek dalında temsil eden Gillett, dünya kürek şampiyonu olan Simon Gillett’le de olimpiyat sonrasında evlenmişti. Branş değiştirerek bisikletçi olan Gillett dünyanın en iyi 100 bisikletçisi arasında yer alıyordu. Kazada yaralanan diğerr sporcular ise Katie Brown (22), Lorian Graham (27), Kate Nichols (20), Alexis Rhodos (20) ve Louise Yaxley (23). geçen hafta Dünyanın en iyilerindendi

Komple bir sporcu olarak tanımlanan bisikletçi Amy Gillett’en (29), antremanda bir otomobilin çarpması sonucu öldü. 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda ülkesini kürek dalında temsil eden Gillett, dünya kürek şampiyonu olan Simon Gillett’le de olimpiyat sonrasında evlenmişti. Branş değiştirerek bisikletçi olan Gillett dünyanın en iyi 100 bisikletçisi arasında yer alıyordu.

***

Çin’in kararı Avustralya’yı sevindirdi…

Çin’in ihracatı teşvik etmek amacıyla 10 yıldır düşük tuttuğu Çin parası Yuan’ın değerini %2.1 oranında artırması Avustralyalı ihracatçıları sevindirdi. Federal Ticaret bakanı Mark Vaile, Çin’in kararının uluslararası ticareti olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Çin, uzun zamandan bu yana başta ABD diğer ülkelerin karşı çıkmalarına rağmen yuan’ın değerini düşük tutuyordu. Bu politika nedeniyle Çin malları, dünyanın her yerinde çok ucuza satılabildi. Çin Hükümeti, geçen hafta para rejimini değiştirmeyi kararlaştırdı. Cuma gününden itibaren yuan güne, Amerikan doları karşısında % 2.1 değer kazanarak başlatıldı.

Çin’in yeni para rejiminden en çok Avustralya turizm şarap, yün ve maden ihracatçılarının yararlanması bekleniyor.

***

Zenginlerin uykusu kaçtı…

Avustralya Vergi Dairesi’nin (ATO), Haziran ayında vergi kaçırma suçlamasıyla 4 eyaletteki 12 zenginin ev ve işyerlerine düzenlediği baskınlarla başlayan vergi operasyonu büyüyerek sürüyor.

Şüpheli zengin sayısının 500’e ulaştığı kaydediliyor.  Haziran ayında adları açoklanmayan ancak  “önde gelen 12 zengin” olarak tanımlanan bu kişilere ait 48 ev ve işyerine baskın düzenlenmiş, belgelere el konmuş ancak herhangi bir tutuklamaya gidilmemişti.

ABC Televizyonu’nda yayınlanan Inside Business Programına çıkan ATO Genel Müdürü Michael Carmody, ilk baskınalradn bu yana 60 kişinin ATO’ya 500 kişi aleyhinde ifade verdiğini söyledi.

***

Cornelia Rau kaçtı…

Güney Avustralya’da psikologların kentten ayrılmaması şartıyla hastaneden bulunduğu klinikten ayrılmasına izin verilen Cornelia Rau, şartı ihlal ederek Melbourne’a gitti.

Rau, Mildura’daki yazarlar festivali’ne katılmak için Central Northern Adelaide Health Service psikologlarından birkaç gün izin aldı. Ancak Rau izin sonunda Adelaide’e dönmek yerine Melbourne’a gitti.

Güney Avustralya sağlık yasalarının Victoria’yı kapsamaması nedeniyle Rau’nun Adelaide’a dönmeye zorlanamadığı bildiriliyor. 

Rau’nun hukuki hamisi John Harley, Rau Pazar gününe kadar Adelaide’a dönmezse, tedavisinin melbourne’da devam etmesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

***

İntihar etmek istedi…

Nisan ayında Bali’den Avustralya’ya eroin kaçırma girişimi sırasında yakalanan 9 kişiden biri olan grubun tek kadın üyesi 27 yaşındaki Renae Lawrence, cezaevindeki hücresinde bileklerini keserek intihar girişiminde bulundu.

Grubun diğer üyeleri ile birlikte duruşma gününü bekleyen genç kadın hemen hastaneye kaldırıldı. Cezaevi yöneticilerinin, Renae Lawrence’ın jileti nereden edindiğini bulmaya çalıştığı kaydedildi. “Bali Dokuzlusu”nun davasına Ağustos ayında başlanması bekleniyor.


FOTOĞRAF: Renae Lawrence

1111440cookie-checkAVUSTRALYA… KISA… KISA:..

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.