Louvre’a İslam Sanatı projesi

Louvre Müzesi’nde Visconti Avlusu “İslam Sanatı” bölümü olarak düzenlenecek. 2009 yılı başında tamamlanması öngörülen uluslararası projenin yöneticileri ise İtalyan mimar Mario Bellini ve İtalyan asıllı Fransız meslektaşı Rudi Ricciotti oldu.

Louvre’un İslam Sanatı salonunda Arap, İran ve Osmanlı sanatına örnek teşkil eden, aralarında el yazmaları, minyatürler, cam, seramik vs. toplam 10 bin parçadan oluşan zengin bir koleksiyonun sergileneceği açıklandı.

Bu yeni koleksiyonun değerlendirileceği proje toplam 56 milyon avroluk bir bütçe ve bağışlarla gerçekleştiriliyor. Projeye kral Fahd’ın yeğeni Walid Ben Talal’ın 17 milyon avroluk destekde bulunduğu, Fransız hükümetinin 26 milyon avro vereceği, geri kalan paranın ise özel sponsorlar aracılığıyla tamamlanacağı bildirildi.

Projenin mimarlarından olan Milanolu Mario Bellini yaptığı açıklamada, “Şu dönem için çok olumlu bir yaklaşım. Barış için önemli bir adım. Camii inşa etmek yerine İslam sanatı ve kültürünü tanıtan bir düzenlemeye gidilmesi batı ve doğu dünyasının birbirlerini anlamaları  açısından  yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.  

1111450cookie-checkLouvre’a İslam Sanatı projesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.