“Ayasofya’nın özel statüsüyle durmasından yanayım”

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, gazetecilerle sohbetinde, Akdamar’da ibadet süresinin uzatılmasının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine, “Çok özel bir topluluk gelmiştir, dünyanın bir yöresinden. ‘Bir saat de biz dua edelim’… Buyursunlar, etsinler” diye yanıt verdi.

“Önemli olan bir kilisede, bir camide, bir sinagogda, bir mabette, bir açık alanda, bir kapalı mekanda, barışçı duyguların ifade edilmesidir” dedi.

”Ayasofya için de benzer bir istek gelir mi?” sorusu üzerine Günay, ”Hiç zannetmiyorum. Ayasofya dünyanın çok eski yapıtlarından birisi. 500 yıllarında yapılmış bir mabet ama o şu anda büyük bir ziyaretçi kitlesi olan bir anıt müze olarak değerlendiriliyor. İçinde zaten sürekli olarak restorasyon çalışmaları var. İskeleyi mekandan mekana gezdiriyoruz. Orayı bırakalım, o şekilde insanlar değerlendirsinler. Ayasofya için sadece bir tek dinin değil, bir çok dinin talebi olabilir. O zaman hepsine birer gün verdiğimiz zaman müze olma vasfını büyük ölçüde yitirir. Orası çok özel bir mekandır. Onun için özel statüsüyle durmasından yanayım” diye konuştu.

716760cookie-check“Ayasofya’nın özel statüsüyle durmasından yanayım”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.