Baba Zula konserini kaçırmayın

Türkiye’deki nitelikli müzik sanatçılarını Londra’daki sanatseverlerle buluşturan Kazum, Baba Zula konserlerinin Londra’da kaçırılmaması gerektiğini vurgulayarak, Baba Zula ekibinin bu sezon organize edilen nitelikli konserlerin son halkası olduğunu belirtti.


Erkan Oğur’u 15 Mart, Erol Parlak’ı 31 Mart günü Londra’da sanatseverlerle buluşturan Kazum‘dan yapılan açıklamada, Baba Zula & Mad Professor olarak tanınan oryantal ezgileri dünyaya tanıtan grup da 8 Nisan günü Islington’daki Carling Academy’de konser verecek.


Açıklamada geçmiş etkinliklere gösterilen ilgiye teşekkür edilerek sanatseverlerin şimdiden konser rezervasyonlarını yaptırmaları istendi. Kazum ile ilgili ayrıntılı bilgi www.kazum.co.uk adresinden alınabilecek.



ORYANTAL DUB’IN POPÜLER TEMSİLCİSİ  – BABA ZULA?


Murat Ertel ve Levent Akman tarafından kurulan Baba Zula, 1996’da, Derviş Zaim’in yönettiği ‘Tabutta Rovasara’  yaptıkları özgün müziklerden olusan, ilk albümlerini kaydettikten buyana bir çok başarıya imza attı.


Ümit Ünal’in ‘Dokuz’ adlı filminde yaptıları müzikleriye sinema yazarları derneği Türk sineması 2002 Ödülleri’nde ‘En Iyi Müzik’ ödülünde layık görüldü.


Yine bu yıl vizyona giren, Fatih Akın’iı yönettiği ‘Crossing the Bridge’ İstanbul belgeseli filminde Baba Zula önemli bir rol üslendi.


Geleneksel Türk Müzik aletlerini elektronik unsurlarla birleştiren ‘Duble Oryantal’ isimli son albümü grubun dördüncü albümü sayılıyor. Türk halk müzigine farklılık kazandıran ve oyun havalarına kendine özgü bir yorum getiren grup, bu albümde reggae ve dub’ın ustadı prodüktor Mad Professor’den, Ozkan Ugur, Hüsnü Şenlendirici, Alexander Hacke gibi birçok önemli müzisyenleri konuk etmişti.


Hem Türk müzigi ritimleri hem modern enstrümanlarla dolu olarak yorumlanan albüm, vokal performanslarının ağırlıkta oldugu ve de kendi deyimleriyle Baba Zula’nın karakterlerine daha yaklaştığı bir olgunluk dönemi eseri olarak nitelendiriliyor. Canlı performanslarında görsel ögelerle dansöz gösterilerine yer veren grubun konserleri törene benzetiliyor. 


AYRINTILI BİLGİ:
Yer : Carling Academy, Islington
Saat : 6.30pm – 10pm
Bilet : £12 advance / £17 on the door / £8 with student card / Carling Academy Box Office /  0870 163 3833 / www.kazum.co.uk
Telefon : 07966 452557

789700cookie-checkBaba Zula konserini kaçırmayın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.