BALK(AN)ADOLU

Elbette ki turistik bir gezi yapmıyorlardı. O güzel insanların  kutsal bir görevi vardı. Beş bin kadar gittiler, 25 milyon olarak döndüler. Giderken Yörüktüler, gelirken Arnavutlar, Boşnaklar,Pomaklar,Torbeşler le geldiler.Bugün Anadolu’nun 38 vilayetinde yaşayan 25 milyon Balkan göçmeni işte onlardır.Anadolu’nun da üç te birini onlar yani Balkan göçmenleri  oluşturur. Vatanseverlikleri, dedelerine  Osmanlı döneminde aşılanmıştır.Maya tuttğu için Türkiye’nin birlik ve varlık sigortası olmuşlardır.Bununla gurur duyarlar.Türkiye nasıl Avrupa ile Asya’nın birleştiği Avrasya bölgesini içinde barındırıyorsa Balkan’larla Anadolu’nun birleşip kaynaştığı BalkAnadolu bölgesini de içinde taşır.Anadolu işte böyle farklı  bir kültüre sahiptir.Bu farklılık  binlerce yıllık tarihi geçmişle perçinleşir.


Anadolu’nun hümanizmi,inancı,sıcaklığı,samimiyeti, Balkanların tekniği, çalışkanlığı, modern yapısı ve renkliliği ile birleşince ortaya çok güzel bir tablo çıkar.Bu her ülkede olmayan farklı ve zengin bir kültürdür.Balkan, Anadoluysa, Anadolu da Balkandır.Başka bir ifadeyle Balkanların kökünde Anadolu, Anadolunun nüvesinde Balkanlar vardır.Bunun ismi BalkAnadolu’dur.Türkiye, bu zenginliği bir avantaj olarak kullanmalıdır.Bu avantajı yok etmek isteyen içimizdeki bazı İrlandalılar, Balkanları Anadoludan koparmak istemektedir.İkiz kardeşleri, düşman kardeşler yapmak için çabalayanlar bunu başaramayacaklardır.


Anadolu’daki bu zenginlik doğru kullanılırsa Türkiye’ye ve Türk vatandaşlarına büyük avantaj sağlar.Bugün ne idüğü belirsiz milletlerin toplandığı Amerika Birleşik (Karışık)  Devletleri bile oluşturduğu kokteyli, Güçlü bir Amerikan markası ile dünya kamuoyuna sunar.Oysa ki aynı Birleşik Devletler , Kuzey-Güney savaşı ile büyük bir iç savaş yaşamıştır.Hemde bu iç savaşı sanki marifetmiş gibi sinemalarda yüzlerce kez konu etmişlerdir.Hiç bir tarihi ve kültür zenginliği olmayan  Amerika, heterojen ırk yapısını, zalim ve emperyalist homojen hedefleri doğrultusunda birleştirip güçlü bir devlet yapabiliyorsa, Anadolu bunu, sahip olduğu gerçek zenginliklerle çok daha ötelere götürebileceğine inanıyorum.Bunun formülü :Birlik x Beraberlik x demokrasi x samimiyet x hoşgörü x inanç’tır.Bu matematikteki çarpma işlemi gibi,  eğer kavramlardan biri sıfırsa diğerleri ne olursa olsun sonuçta sıfır olur.


Sözün özü, Türkiye büyük bir potansiyele sahiptir.Bu öyle bir güçtür ki; Dünya’nın dengesi için Türkiye anahtar bir ülkedir.Bu potansiyelin açığa çıkması için Anadolu ile Balkanların kol kola girip birleşmesi ve  kaynaşması şarttır.Kaynaşmanın tek bir noktası vardır.O da; başkent Ankarada birleşip bütün illere güneş gibi yayılmaktır.BalkAnadolu’nun da temeli budur.


_________________


* Balkan Federasyonu Genel Sekreteri


 



 

700400cookie-checkBALK(AN)ADOLU

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.