Barış için şarkılar Türkiye turnesine çıkıyor

Son günlerde başta Türkiye ve Ortadoğu sınırında yaşanan gerginlikler sanatçıları barış çağrısı için biraraya getirdi. İngiltere’de dinleyicinin yakından tanıdığı başarılı yorumcu ve söz yazarı Olcay Bayır, dünya literatüründe adını kanıtlayan Filistinli udi Nizar Rohana ve Ermeni müziğinin önemli ismi Süren Asaduryan, Türkiye turnesinde biraraya gelmeye hazırlanıyor. Sanatçılar dillendirecekleri barış şarkıları ile Türkiye’de müzikseverlerin önüne çıkacak.

Türkiye’deki hayranlarınca beklenmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Bayır, son günlerde yaşanan gerginliklere barış şarkılarının önemli bir mesaj taşıyacağını söyledi. Bayır, Anadolu ve Ortadoğu müziklerine bakıldığında herkesin farklı olmasına rağmen aslında ne kadar da benzer özelliklere sahip olduklarını dile getirdi.

Filistinli sanatçı Rohana ise ülkesinde yaşananlardan duyduğu kaygıyı belirterek “Hergün onlarca çocuğun öldüğü Filistin’de artık silahlar susmalı” dedi. Sanatçı turne boyunca şarkılarını Filistinli çocuklar için söyleyeceğini de sözlerine ekledi.

Başta Ankara olmak üzere İstanbul, Çanakkale, Diyarbakır ve Gaziantep’te düzenlenecek konserler 11 Aralık’ta başlayacak.

“Usta ve Çırak Organizasyonu” tarafından düzenlenecek “Bülbül Türkiye Turnesi” konsepti dizisinin ilki salı akşamı Ankara7nın seçkin mekanlarından Çankaya Belediyesi’ne bağlı Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek. Organizasyon Ankara’daki öğrenciler için de turnenin ikinci gününde farklı bir mekan “Eski Yeni Konser Salonu”nda konser düzenleyecek.

Turnenin üçüncü konseri ise 14 Aralık cuma günü İstanbul’da The Mekan Concert Hall’da gerçekleşecek.

Konsere yoğun katılım beklenirken turne Çanakkale, Diyarbakır ve son durak Gaziantep’e kadar uzanacak…

718730cookie-checkBarış için şarkılar Türkiye turnesine çıkıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.