Barzani’den Türkiye’ye PKK öğüdü

Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Barzani, Washington’da düzenlediği basın toplantısında, PKK’nın terörist olup olmadığı ve kuzey Irak’taki PKK varlığına karşı önlem alıp almayacakları yönündeki bir soruya ise yanıt vermedi.


Mesut Barzani, ”PKK için af mı istiyorsunuz” sorusunu yanıtlarken, ”Bu konuya daha gerçekçi bakmanın zamanı geldi. Çözüm, zamanın koşullarına uymalı. Barışçı, demokratik bir çözüm Türkiye’nin çıkarlarına olur. Türkiye buna hazır olduğunda biz yardıma hazırız. Çünkü, bu herkesin yararına olacak. Biz Türkiye’nin dostuyuz” diye konuştu.


Türkiye’de ”bazı olumlu gelişmeler olduğunu” da ifade eden Barzani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır konuşmasını örnek gösterdi.


Barzani, daha önceleri defalarca dile getirdiği Kuzey Irak’ta nihai bağımsızlık yönündeki açıklamalarından uzak durmaya özen gösterdi.


Mesut Barzani, bu konudaki bir soruyu yanıtlarken, ”İstenenle gerçek arasında fark var. Elde edilebilir şeyler istemeliyiz. Tek taraflı davranmamalıyız, gerçekçi düşünmek zorundayız” dedi.


Barzani, kuzey Irak’taki Amerikan askeri varlığının kalıcı olmasını isteyip istemediklerinin sorulması üzerine de Amerikan askeri mevcudiyetini ”memnuniyetle karşıladıklarını” ve bunun ”ABD’nin çıkarına da olduğunu” söyledi.



IRAK SEÇİMLERİNDE KÜRTLER DE İTTİFAK YAPIYOR 


Öte yandan Irak’ta Sünni ve Şii partilerinden sonra belli başlı Kürt partileri de Aralık seçimlerine ortak listeyle girme kararı aldı.


Yerel Kürt meclisinin başkanı Adnan Müftü, ”Kürtler aralarındaki ittifakı bozmayacak ve Ocak seçimlerinde 76 sandalye kazandıkları ortak listede ufak tefek değişikliklerle Aralık seçimlerine katılacak” dedi.


Müftü, Kürt İslam Birliği adlı partinin ortak listeden çekilerek kendi başına seçimlere katılacağını belirtti.


Sünni ve Şii partileri de 15 Aralık seçimlerine ortak listelerle girmeyi kararlaştırmıştı.

1025910cookie-checkBarzani’den Türkiye’ye PKK öğüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.