Basının son nostaljik binasından taşınıldı

Cumhuriyet Gazetesi, 1924 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Cağaloğlu’ndaki tarihi binasından Mecidiyeköy’deki yeni binasına taşındı. Bugünden itibaren Ciner grubuna ait HAVAŞ’ın eski binasından yayın hayatına devam edecek olan Cumhuriyet Cağaloğlu’nda kalan tek gazeteydi. Cumhuriyet’in gidişiyle Bab-ı Ali tarihi tamamen tarihe karışmış oldu.


Cumhuriyet Gazetesi kurulduğu 7 Mayıs 1924’ten beri Cağaloğlu’nda yayın hayatını sürdürdü. Yayın hayatına İttihat ve Terakki’nin genel merkezi ve İngiliz İşgal Kuvvetleri Komutanlığı olan Pembe Köşk’te başlayan gazete, 1975 yılında hemen bu köşkün arkasındaki binaya geçti.


Aslında binalar çok eskidiği ve Pembe Köşk’ün de restore edilmesi gerektiği için iki yıldır gazetenin taşınması söz konusuydu. Üstüne üstlük bir de Yunus Nadi ve Nadir Nadi’nin mirasçılarıyla uzunca bir süredir mahkemeliktiler.


Gazetenin her iki binası tarihi yarımada ve sit alanı içinde bulunuyor. Pembe Köşk de tarihi eser statüsünde. Bu yüzden binaların restorasyonu için gazetenin geçici de olsa boşaltması gerekiyordu. Gazete yönetimi mirasçılarla  yaşanan sorunu halledip, restore edilmiş binalarına birkaç yıl sonra geri dönme hayali kuruyordu.


Geçen hafta gazetenin Yayın Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kongar’ın yapmış olduğu açıklamadan anlaşılıyor ki, bu mümkün olamayacak. Mirasçılarla yaşanan sorun halledilemediği için Cumhuriyet çalışanlarının Cağaloğlu’na dönüş hayali gerçekleşemeyecek.


 

683180cookie-checkBasının son nostaljik binasından taşınıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.