BBC’den Büyük Ortadoğu Projesi’ne destek

BBC Dünya Servisi’nin kısa bir süre sonra Arapça yayın yapacak yeni bir televizyon kanalı kurmaya yönelik planlarını açıklaması bekleniyor. Planın uygulamaya konması halinde, BBC ilk kez kamu kaynağıyla İngilizce dışında bir dilde uluslararası bir televizyon kanalı kurmuş olacak.


Kurumun İngilizce yayın yapan ve dünya çapında seyredilebilen kanalı BBC World ise reklam gelirleriyle finanse ediliyor. Yeni Arapça televizyon kanalıysa, BBC Dünya Servisi’nin 70 yıllık tarihindeki en büyük dönüşümü simgeliyor.


Ancak yeni kanalın finansmanı için BBC Dünya Servisi’nin bazı dillerdeki yayınlarına son verileceği belirtiliyor. BBC Radyosu’nun 5. kanalında yayımlanan bir haberde, çoğu Orta Avrupa dillerinde yayın yapan 10 bölümün kapatılacağı bildirildi. BBC sözcüsü ise önce personeli bilgilendirmeden bu konuda detaylı açıklama yapmayacaklarını söyledi.


Halen İngilizce ve 42 diğer dilde yayın yapan BBC’nin, El Cezire gibi kanallarla rekabet için Arapça bir televizyonu gerekli gördüğü belirtiliyor. Merkezi Katar’da bulunan El Cezire Televizyonu da kısa süre içinde, İngilizce yayın yapacak bir televizyon kanalını faaliyete geçirmeyi planlıyor.


AÇIK GAZETE: BBC’nin Arapça yayını askeri işgalin propaganda ve ajitasyon ile beslenme projesidir. BBC’deki son olarak hükümetin Irak politikasına eleştirel yaklaşan haberler ve sonrasındaki çalkantılar BBC’nin hükümetten özür dilemesiyle sonlanmıştı. BBC artık eski BBC değil. Arapça yayınının altında Çapanoğlu aramamak saflık olur…

683340cookie-checkBBC’den Büyük Ortadoğu Projesi’ne destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.