Berzan Yapıcı, bir yılda beş grade sınavını başarıyla geçerek rekor kırdı

Eğitimine Londra’da devam eden 11 yaşındaki Berzan Yapıcı, bir yıl içinde beş “Grade” sınavını geçerek erişilmesi çok güç bir rekora imza attı.

Berzan Yapıcı

Deneyimli müzik eğitmenlerinin yılda bir aşamayı hedefledikleri “Grade” sınav sisteminde Berzan Yapıcı girmiş olduğu iki gitar, iki piyano ve bir de Rock & Pop Drums (Bateri Seti) olmak üzere 5 ayrı Grade sınavını da başarıyla geçti.

Gitar, piyano ve baterinin yanı sıra bağlama da çalan Berzan Yapıcı, bateri sınavından 100 üzerinden 94 puan aldı. Piyano eğitimini müzik öğretmeni Suzan Beyazıt ile sürdüren Berzan piyano sınavında ise 95 puanla oldukça yüksek bir not elde etmişti.

Berzan, Grade sınavlarına hazırlanmanın yanı sıra Led Zeppelin, Deep Purple, Dio, Red Hot Chilli Peppers ve Europa gibi topluluklardan seçtikleri parçalarla Hokkabaz rock topluluğuyla konserlerde ve festivallerde de yer alıyor.

Davulda Berzan Hokkabaz’la

Müzik eğitimine önem veren bir aileden gelen Berzan’ın piyanoda Grade 7’ye hazırlanan ablası Beren Yapıcı müzik teori sınavında 100 üzerinden 100 puan alarak toplumumuza bir başka rekoru da kazandırmıştı.

GRADE SINAV SİSTEMİ

Geçtiğimiz yıl 150. kuruluş yılını kutlayan Trinity College London, 60 farklı ülkede her yıl ortalama 850000 adayın katılımıyla Grade sınav sistemini yürütüyor. Konservatuar ya da müzik akademilerinde eğitim alma imkanı yakalayamayan öğrencilere sunulan akademik denklik sertifikaları ortaokul, lise, kolej ve üniversiteye giriş aşamalarında puan artıcı avantaj sağlıyor.

İLK DEĞİL, SON OLMAYACAK

Bir yıl içinde beş ayrı Grade sınavını başarıyla geçme gururunu toplumumuza ilkin 2014 yılında Deniz Güler yaşatmıştı. Bir yıl içinde 3 gitar ve 2 bateri seti sınavını oldukça yüksek puanlarla geçen Deniz Güler daha sonra konservatuar eğitimi veren Guildhall School of Music & Drama’ya girmeye hak kazanarak yan flüt ve piyano üzerinde Diploma seviyesinde eğitim aldı.

(UCL) University College London

Ortaokulu ve liseyi (Highgate School) okul birincisi olarak tamamlayan Deniz Güler, İngiltere sıralamasında üçüncü, dünya sıralamasında altıncı sırada görülen Tıp Fakültesi UCL Medical School’a bütün dersleri en yüksek seviye olan “A Star” ile kabul edildi.

Konuyla ilgili bir hatırlatmada bulunan müzisyen eğitmen Sedat Yıldırım Sarıcı“Sanatsal ya da sportif çalışmaların çocuklarımızın okuldaki başarılarını artırıcı, motive edici ve kültürel kaynaşmayı pekiştirici etkileri olduğunu gözlemliyoruz. Gelecek dönemlerde çocuklarımız ve gençlerimizle ilgili akademik başarı haberlerinin artacağına inanıyorum” dedi.

2747730cookie-checkBerzan Yapıcı, bir yılda beş grade sınavını başarıyla geçerek rekor kırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.