İşbirliği önerisi Rumları endişelendiriyor

Avrupa Parlamentosu’nun KKTC’yle temas grubu oluşturulması önerisinin Rum Yönetimi’ni endişeye sevk ettiği ve söz konusu bu temas grubunun KKTC’deki siyasi partilerle mi yoksa KKTC meclisiyle mi olup olmayacağının netleştirilmesini istediği bildirildi,


Avrupa Parlamentosu’nun KKTC’yle temas grubu oluşturulması önerisinin Rum Yönetimi’ni endişeye sevk ettiği bildirildi.


Alithia, K. Velle ve D. Nikel’in hazırladığı 22 Temmuz 2004 tarihli raporunda Avrupa Parlamentosu’nun KKTC’yle temas grubu oluşturulması önerisi bulunduğunu, bu önerinin ise Rum Yönetimi’ni endişeye sevk ettiğini yazdı.


Gazeteye göre Rum Yönetimi bu temas grubunun KKTC’deki siyasi partilerle mi yoksa KKTC meclisiyle mi olup olmayacağının netleştirilmesini istiyor. Gazeteye göre söz konusu rapor bu hafta görüşülmeye başlanacak.


Konuyla ilgili temaslarına başlayan DİSİ Avrupa Milletvekili Panayotis Dimitriu gazeteye yaptığı açıklamada, “bu endişenin, Avrupa Konseyi’nin geçmişte uyguladığı ve milletvekilleriyle değil siyasi partilerle teması öngören formülle aşılabileceğini” savundu.


Gazete Brüksel’deki Rum Daimi Temsilciliği’nin ve Rum milletvekillerinin hedefinin, temasın KKTC meclisi düzeyinde olmamasının netleştirilmesi olduğunu da kaydetti.


 

680240cookie-checkİşbirliği önerisi Rumları endişelendiriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.