Havai fişek deposunda patlama

Ümraniye’de bir havai fişek deposunda gerçekleşen patlama ve yangın sonrası bulunan ceset sayısı 6’ya ulaştı.


Dudullu Demirciler Sanayi Sitesi’ndeki olay yerinde çalışmalarını sürdüren itfaiye ekipleri, depodan şu ana kadar 6 kişinin cesedini çıkarttı.


Cesetlerden birinin, ilk patlama anında deponun yanındaki torna dükkanında çalışan Cemal Topal’a, diğerinin de bugün okula gitmeyerek babası Hüseyin Abanoz ile depoya gelen Arda Abanoz’a ait olduğu öğrenildi.


Ümraniye Kaymakamı Zübeyir Kemelek, olayda hayatını kaybeden diğer dört kişinin adlarının Can Abanoz, Çetin Öztatlı, Atilla Koçer ve Ercan Cingil olduğunu açıkladı.


Olayda yaralanan İbrahim Rüzgar Ümraniye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.


Olay yerinde incelemelerde bulunan Ümraniye Kaymakamı Zübeyir Kemelek, yaptığı açıklamada, buranın, Beykoz’da havai fişek, konfeti ve animasyon gösterileri için ürün imalatı yapan Coşkun Acar’a ait Acar Ticaret Ltd’nin depo ve satış yeri olduğunu söyledi.


PATLAMA KAZA GİBİ GÖRÜNÜYOR


İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Ümraniye’de bir havai fişek deposunda gerçekleşen patlamanın, şu anda kaza gibi göründüğünü söyledi.


Cerrah, ”İstanbul Demokrasi ve Küresel Güvenlik Konferansı” sırasında, basın mensuplarının, Ümraniye’deki bir havai fişek deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.


Havai fişeklerin neden dolayı patladığını arkadaşlarının araştırdığını bildiren Cerrah, ”Bunlar malum, patlayıcı maddeler… Ama sanırım bir kaza neticesi olması lazım. İçeride depo bekçileri ve çalışanlar var. Şu anda kaza gibi görünüyor. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor” dedi.


 

1021680cookie-checkHavai fişek deposunda patlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.