“Bizi yeni maceralara davet ediyorlar”

1 Mayıs Bahar Bayramı dolayısıyla düzenlenen bir piknikte konuşan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş, Rumların tüm Kıbrıs’ın sahibiymiş gibi davrandıklarını ifade etti:

“Rumlar tüm Kıbrıs’ın sahibi gibi davranıyor, egemenlik kendininmiş gibi konuşuyor, Kıbrıs’ı istiyor. Bizim vermeyeceğimizi tüm dünya duymalı. Kıbrıs meselesi 74’de başladı diyorlar. İşgal diyorlar. Toplu mezarları unutmuşlar. Bizi yeni maceralara davet ediyorlar” diyen Denktaş, bu maceraya iştirak etmeyeceklerini vurguladı.
“Müşterek egemenlik toplu mezarlara gömüldü”

Denktaş, Kıbrıs Türk Halkının egemen, kendi kaderini tayin etme hakkı olan bir halk olarak KKTC’den vazgeçmeyeceğini tüm dünyanın duymasını istedi.
Devletten ve egemenlikten vazgeçerek, 1960-63 yılları arasında denenmiş fakat toplu mezarlara gömülmüş bir “müşterek bağımsızlık, müşterek devlet, müşterek egemenlik” tuzağına düşmemek gerektiğini vurgulayan Denktaş, Eroğlu’nun son açıklamasında söylediği sözlere destek verdi.
“Eroğlu’nun son beyanını destekliyorum”

“Sayın Eroğlu’nun son beyanını sonuna kadar destekliyorum” diyen Rauf Denktaş, Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki bir anayasanın tadil edilmesiyle federasyona gidilemeyeceğini ifade etti. Denktaş, “48 yıldır uygulanmamış bir anayasa ile federasyona gidilmez, gerçeklerden gidilir. Gerçeklerde iki halkın, iki egemenliğin, iki devletin varlığıdır. Türk garantisinin devamıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

1527890cookie-check“Bizi yeni maceralara davet ediyorlar”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.